Annonce
Kultur

Flere børn og unge skal finde glæden ved at læse: Aarhus får egen børnelitteraturfestival

Hay Festival Aarhus 2017 blev åbnet af Kronprinsesse Mary. Det er den festival, som Bünyamin Simsek og Rabih Azad-Ahmad når Aarhus næste år får sin egen børnelitteraturfestival. Foto: Kim Haugaard

Det er netop blevet besluttet, at Aarhus næste år får en børnelitteraturfestival, der skal give endnu flere børn og unge lyst til at læse. De to rådmænd Rabih Azad-Ahmad (R) og Bünyamin Simsek (V), er gået sammen om festivalen, der skal bygge videre på erfaringerne fra den netop afsluttede Hay Festival.

Annonce

AARHUS: Byen får nu sin egen internationale festival for børnelitteratur. De to rådmænd Bünyamin Simsek (V) og Rabih Azad-Ahmad (R) er gået sammen om litteraturfestivalen, der skal bygge videre på den netop afsluttede Hay Festival.

Den netop afholdte Hay Festival løb af stablen på Dokk1 og danske og internationale forfattere og tegnere samledes for at hylde læsningen og for at lære børn og unge, hvor vigtigt det er at læse.

Formålet med den nye festival skal være at give endnu flere børn og unge lyst til og glæde ved at læse.

Festivalen skydes efter planerne i gang i efteråret 2018, og det er meningen, at den skal vende tilbage hvert andet år.

- En festival er en festlig ramme, der på en anderledes måde giver lyst til at læse og lære. Det sker, når forældre læser højt for deres børn, tager dem med på biblioteket eller andre steder, hvor litteraturen bliver en del af hyggeligt samvær. Det giver en glæde ved at læse, som varer ved hele livet og giver et godt afsæt for at klare sig godt i skolen og på jobbet, siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

Annonce

Børnene skal på banen

Festivalen vil få besøg af forfattere fra Danmark, Norden og resten af verden. Men de to rådmænd understreger, at det først og fremmest er børnene selv, der skal på banen. De skal nemlig skrive deres egne historier og fortælle dem videre til andre børn.

Bünyamin Simsek og Rabih Azad-Ahmad er tidligere kommet med et forslag om, at Aarhus bør gå forrest for at sikre, at der bliver lavet national strategi til at fremme læsningen for børn og unge. Det er et arbejde, der sker i tæt samarbejde mellem blandt andet kommunens folkeskoler og biblioteker. Med den nye litteraturfestival, vil de nu styrke og udvide det samarbejde.

- Vi vil med festivalen give endnu flere børn lyst til at læse. Det er en vigtig forudsætning for at kunne klare sig godt i fremtiden, siger rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce