Annonce
Erhverv

Flere banker støtter op: Apple Pay vinder indpas på mobilbetalingsmarkedet

- Historien fortæller, at konkurrence skaber innovation. MobilePay er en fantastisk betalings-app og har over de seneste fem år sikret sig en solid plads på de fleste danske smartphones, men de står over for øget konkurrence, siger Claus Methmann Christensen. Foto: PR-foto
Apples egen betalingstjeneste, Apple Pay, bliver mere og mere populær blandt bankerne i Danmark.
Annonce

Aarhus: Indtil nu har Danske Banks Mobilepay været danskernes klart foretrukne mobilbetalingsmetode, men det er muligvis ved at ændre sig. I hvert fald kan kunderne i 18 af landets lokale banker allerede nu bruge Apple Pay, mens blandt andre Sydbank, Nykredit og Danske Bank har annonceret, at de inden længe vil tilbyde Apple Pay.

Det skriver Aarhus-virksomheden og betalingsinstituttet Clearhaus i en pressemeddelelse. Virksomheden servicerer mere end 5.000 internetbutikker og har derfor et overblik over antal og metoder, når det kommer til mobilbetaling.

- Den øgede tilslutning fra bankerne betyder, at antallet af Apple Pay-brugere potentielt kan stige ekstremt meget i den nærmeste fremtid, siger Claus Methmann Christensen, der er administererende direktør i Clearhaus.

Annonce

Kan to forskellige ting

Jyske Bank var en af de første banker, der bragte Apples betalingstjeneste til Danmark. Afdelingsdirektør Katrine Bak Primdahl fortæller, at der især er en afgørende forskel på de to betalingsformer.

- Apple Pay og Mobilepay er bygget og brugt til to forskellige ting. Mobilepay er primært en forbruger-til-forbruger-service. De har aldrig rigtig fået fat i markedet for betalinger i fysiske butikker, fordi det kræver ekstra terminaler og udstyr. På det område har Apple Pay en klar fordel, da det fungerer på samme måde som et kontaktløst betalingskort, siger hun.

4,1 millioner danskere bruger Mobilepay, og i 2018 blev der gennemført 280 millioner transaktioner på tjenesten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce