Annonce
Aarhus

Flere barer vil sende gave til værtshus i revnet bygning

Sanni Nielsen (tv) og Gitte Høyer-Nielsen voksede op sammen i Frydenlund. I dag driver de hvert sit værtshus i Aarhus. Privatfoto
Sanni Nielsen, der ejer værtshuset "Hos Anton" i Vestergade 69, skal have en ordentlig gave, hvis det står til en anden af byens værtshusholdere.

RISSKOV: På flere århusianske værtshuse har gæsterne haft pungen fremme for at støtte op om værtshusholder Sanni Nielsen, hvis værtshus, Hos Anton, har været lukket for gæster i mere end to måneder. Den ejendom, Vestergade 69, som værtshuset ligger, i slog i forbindelse med et byggeri på nabogrunden, så store revner, at beboerne måtte evakueres med kort varsel.

- Jeg har kendt Sanni siden vi var børn. Jeg kan mærke på hende, hun har det rigtig hårdt, siger Gitte Høyer-Nielsen.

Hun ejer Beefeater Pub i Risskov, hvor flere af gæsterne har smidt penge i en krukke, så der kan blive købt en gave til Sanni Nielsen.

- Jeg tænkte, hvordan kan jeg hjælpe hende. Jeg kan ikke rigtig gøre noget i forhold til den situation, hun står i. Hun siger, "at hvis det fortsætter ret meget længere, er jeg nødt til at dreje nøglen om". Sanni er i klemme i et system, der bare er så lortet og uretfærdigt, fortæller Gitte Høyer-Nielsen.

Gitte Høyer-Nielsen ved selv, hvor svært det kan være at få økonomien til at hænge sammen som værtshusholder.

- Hvis jeg havde stået i den sammen situation som Sanni, så havde jeg måtte lukke forretningen. Jeg har et deltidsjob som togfører ved siden af Beefeater Pub. Alt stiger; varme, vand og elektricitet. Min husleje stiger også med fem procent om året, men prisen på øl går flere steder den anden vej på grund af konkurrencen, siger hun.

Annonce

Jeg har kendt Sanni siden vi var børn. Jeg kan mærke på hende, hun har det rigtig hårdt,

Gitte Høyer-Nielsen

Ingen vil tage ansvaret

Beefeater Pub er ikke det eneste sted, hvor kunderne har smidt kontanter og kærlige tanker i en krukke med Sanni Nielsens navn på. På flere andre af byens værtshuse går snakken om den uheldige situation, ejeren af Hos Anton står i.

- Jeg ved, der er mange, der snakker om det, der foregår i Vestergade. Jeg håber, vi får råd til at give hende en ordentlig gave som et plaster på såret, siger Gitte Høyer-Nielsen.

Det er endnu uvist hvornår Hos Anton kan åbne for ølhanerne igen. Bygherren Nordcap og entreprenøren MT Højgaard kan ikke blive enige om, at placere ansvaret for skaderne på ejendommen.

En syn- og skønsmand skal afklare, hvordan og hvorfor de opstod.

Sanni Nielsen er dobbelt ramt. Ikke alene havde hun kort forinden købt det lejemål, som Hos Anton ligger i. Hun havde også sat det i stand for 650.000 kroner.

- Det er forfærdeligt for Sanni, at hun er kommet i den her klemme, hvor der ikke er nogen, der vil tage ansvar for det, der er sket. Det er jo hele hendes eksistensgrundlag, der er truet, siger Gitte Høyer-Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Er du agil nok til fremtiden?

Er du parat til fremtiden med en kampklar hjerne og følelsesmæssig agilitet? Hvis du ikke aner, hvad agil betyder, så læs med, for det er ordet, som du skal flashe i din jobansøgning og til mus-samtaler i øjeblikket. Agil er ifølge ordnet.dk afledt af at agere og betyder, at man kan agere hurtigt, let og smidigt i sine bevægelser. Mest forbinder jeg agil med hundetræning, men af for mig ubegribelige veje er det blevet oversat til, at man kan ”navigere i uvished, handle passende under pres, tage kalkulerede risici i ukendte territorier, innovere og skabe en stabil fremdrift i høj sø”, som det står på en hjemmeside, hos en af de mange konsulenter, der tilbyder at give dig en kampklar hjerne, emotionel agilitet og agil lederkompetence. Her kunne en og anden jo nok føle sig koblet af fra start. Det kan man måske også i Landbrugsstyrelsens stillingsopslag, hvor man søger en ny medarbejder i form af en agil coach og anvender ordet ”agil” 26 gange i annoncen, hvis jeg har talt rigtigt. Som så mange andre stedet rulles det agile koncept nu ud for fuld skrue, også på offentlige arbejdspladser. Det består af en række sikkert gode og brugbare metoder, der kræver mere indsigt end jeg har, men det er ifølge stillingsannoncen noget med Daily Stand-ups og en række agile ceremonier, hvilket lyder lige vel ”loge-agtigt” for mig. Indtil for nylig var det disruption, der blæste ind over det ganske land. Enhver arbejdsplads stod med risiko for at blive disruptet eller på mere lavdansk forstyrret af ”nogen”, der på grund af den globale digitale motorvej kunne udføre jobbet hurtigere, billigere og med mere individuelle services. Til konferencer gjorde forretningsfolk sig klar til kamp, når det lød fra talerstolen, at mange vil blive overflødiggjort i løbet af de næste 5-10 år. Så er der brug for disruption-eksperter, hvis ikke angstens sved skal få overtaget. Det med disruption er ved at være overstået. Altså ikke konkurrencen, men som de fleste hotte ord kan management konsulenter kun leve af dem i få sæsoner. Som fremtidsforsker lever jeg også som konsulent, og jo mere forvirring og rav i gaden nye ord kan skabe, desto bedre for mig. Når det regner på præsten, drypper det også i min biks. For som fremtidsforsker har man fokus på at vende skråen og vurdere nye ord og tendenser, og det er der heldigvis i tiltagende grad brug for. Jo mere man forstår de vigtigste megatrends og krydspresset imellem dem, jo større er chancen for ikke at blive grebet af panik og angst, også når de nye hektiske buzzword opstår. Hvad er så det næste? Det er forhåbentlig ordet ”nænsomhed” og det er ikke så blødt, som det lyder. For måske er nænsomhed den nye effektivitet? Mange af de frække ord kan hurtigt slå en hjem i utilstrækkelighedsludo, for hvem evner eller orker i virkeligheden at besidde evige kampklare agile hjerner og hjerter? I fremtiden skal vi – bedste bud – leve af innovation og udvikling blandt andet i forhold til den grønne opstilling. Derfor skal alle byde ind med sine kompetencer og betragtninger, for den gode ide respekterer ikke ledelseslag. Det kan snildt være Lise i omstillingen, der opfatter et signal fra en kunde, der kan give anledning til en bedre service fremover. En sådan åben innovation kræver, at alle tør komme med deres ideer og ikke er så stresslammede, at kreative tanker er gået i baglås. Måske skal vi i fremtiden være mere nænsomme med hinanden, ikke grine af fjollede ideer og fejl eller dømme hinanden ikke agile, bare fordi man insisterer på at nyde sin traditionelle madpakke i sine ikke-agile sutsko.

Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce