Annonce
Aarhus

Flere barer vil sende gave til værtshus i revnet bygning

Sanni Nielsen (tv) og Gitte Høyer-Nielsen voksede op sammen i Frydenlund. I dag driver de hvert sit værtshus i Aarhus. Privatfoto
Sanni Nielsen, der ejer værtshuset "Hos Anton" i Vestergade 69, skal have en ordentlig gave, hvis det står til en anden af byens værtshusholdere.
Annonce

RISSKOV: På flere århusianske værtshuse har gæsterne haft pungen fremme for at støtte op om værtshusholder Sanni Nielsen, hvis værtshus, Hos Anton, har været lukket for gæster i mere end to måneder. Den ejendom, Vestergade 69, som værtshuset ligger, i slog i forbindelse med et byggeri på nabogrunden, så store revner, at beboerne måtte evakueres med kort varsel.

- Jeg har kendt Sanni siden vi var børn. Jeg kan mærke på hende, hun har det rigtig hårdt, siger Gitte Høyer-Nielsen.

Hun ejer Beefeater Pub i Risskov, hvor flere af gæsterne har smidt penge i en krukke, så der kan blive købt en gave til Sanni Nielsen.

- Jeg tænkte, hvordan kan jeg hjælpe hende. Jeg kan ikke rigtig gøre noget i forhold til den situation, hun står i. Hun siger, "at hvis det fortsætter ret meget længere, er jeg nødt til at dreje nøglen om". Sanni er i klemme i et system, der bare er så lortet og uretfærdigt, fortæller Gitte Høyer-Nielsen.

Gitte Høyer-Nielsen ved selv, hvor svært det kan være at få økonomien til at hænge sammen som værtshusholder.

- Hvis jeg havde stået i den sammen situation som Sanni, så havde jeg måtte lukke forretningen. Jeg har et deltidsjob som togfører ved siden af Beefeater Pub. Alt stiger; varme, vand og elektricitet. Min husleje stiger også med fem procent om året, men prisen på øl går flere steder den anden vej på grund af konkurrencen, siger hun.

Jeg har kendt Sanni siden vi var børn. Jeg kan mærke på hende, hun har det rigtig hårdt,

Gitte Høyer-Nielsen

Annonce

Ingen vil tage ansvaret

Beefeater Pub er ikke det eneste sted, hvor kunderne har smidt kontanter og kærlige tanker i en krukke med Sanni Nielsens navn på. På flere andre af byens værtshuse går snakken om den uheldige situation, ejeren af Hos Anton står i.

- Jeg ved, der er mange, der snakker om det, der foregår i Vestergade. Jeg håber, vi får råd til at give hende en ordentlig gave som et plaster på såret, siger Gitte Høyer-Nielsen.

Det er endnu uvist hvornår Hos Anton kan åbne for ølhanerne igen. Bygherren Nordcap og entreprenøren MT Højgaard kan ikke blive enige om, at placere ansvaret for skaderne på ejendommen.

En syn- og skønsmand skal afklare, hvordan og hvorfor de opstod.

Sanni Nielsen er dobbelt ramt. Ikke alene havde hun kort forinden købt det lejemål, som Hos Anton ligger i. Hun havde også sat det i stand for 650.000 kroner.

- Det er forfærdeligt for Sanni, at hun er kommet i den her klemme, hvor der ikke er nogen, der vil tage ansvar for det, der er sket. Det er jo hele hendes eksistensgrundlag, der er truet, siger Gitte Høyer-Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce