Annonce
Aarhus

Flere besøger Museum Ovartaci på den nye adresse

Mia Lejsted er glad for at have fået flere gæster på museet. Foto: Jens Thaysen
Det er nemmere at finde museet på Katrinebjergvej end i Risskov.

AARHUS: Det ser ud til at være en god, midlertidig flytning, der er sket med Museum Ovartaci i Aarhus. Det nye sted er godt besøgt.

I april flyttede museet til den midlertidige adresse på Katrinebjergvej 81 i det tidligere lærlingehjem. Der skal det være, indtil et nyt museum bliver klar i den nuværende Danmarks Journalist- og Mediehøjskole på Olof Palmes Allé. Skolen flytter til Katrinebjerg.

- Det er som om, folk nemmere kan finde os, end dengang museet lå på Psykiatrisk Hospital i Risskov. Der er også kortere vej til midtbyen herfra, siger museets leder Mia Lejsted.

Hun kan glæde sig over, at både århusianere og byens gæster, en del udenlandske turister, har fundet vej til de nye omgivelser.

- Nogle har taget et løbehjul fra midtbyen, fordi vi ligger i passende afstand, siger Mia Lejsted.

Hun vil også gerne have besøg af folk fra nærområdet.

- Stadig flere af universitetets aktiviteter er lige i nærheden af os, så vi vil forsøge at få de studerende inden for dørene, når det nye undervisningsår begynder til september, siger Mia Lejsted.

Ved et indbrud i slutningen af 2018 blev en del billeder og andre værker stjålet, ligesom nogle værker blev fjernet i forbindelse med flytningen.

- De er ikke kommet tilbage. Undertiden får vi et anonymt hint om, at nogen ved, hvor de er, og vi beder om, at de henvender sig. Men mere bliver det desværre ikke til. Vi glæder os over, at værkerne stadig findes og håber, vi får dem tilbage en dag, siger Mia Lejsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce