Annonce
Aarhus

Flere besøger Museum Ovartaci på den nye adresse

Mia Lejsted er glad for at have fået flere gæster på museet. Foto: Jens Thaysen
Det er nemmere at finde museet på Katrinebjergvej end i Risskov.

AARHUS: Det ser ud til at være en god, midlertidig flytning, der er sket med Museum Ovartaci i Aarhus. Det nye sted er godt besøgt.

I april flyttede museet til den midlertidige adresse på Katrinebjergvej 81 i det tidligere lærlingehjem. Der skal det være, indtil et nyt museum bliver klar i den nuværende Danmarks Journalist- og Mediehøjskole på Olof Palmes Allé. Skolen flytter til Katrinebjerg.

- Det er som om, folk nemmere kan finde os, end dengang museet lå på Psykiatrisk Hospital i Risskov. Der er også kortere vej til midtbyen herfra, siger museets leder Mia Lejsted.

Hun kan glæde sig over, at både århusianere og byens gæster, en del udenlandske turister, har fundet vej til de nye omgivelser.

- Nogle har taget et løbehjul fra midtbyen, fordi vi ligger i passende afstand, siger Mia Lejsted.

Hun vil også gerne have besøg af folk fra nærområdet.

- Stadig flere af universitetets aktiviteter er lige i nærheden af os, så vi vil forsøge at få de studerende inden for dørene, når det nye undervisningsår begynder til september, siger Mia Lejsted.

Ved et indbrud i slutningen af 2018 blev en del billeder og andre værker stjålet, ligesom nogle værker blev fjernet i forbindelse med flytningen.

- De er ikke kommet tilbage. Undertiden får vi et anonymt hint om, at nogen ved, hvor de er, og vi beder om, at de henvender sig. Men mere bliver det desværre ikke til. Vi glæder os over, at værkerne stadig findes og håber, vi får dem tilbage en dag, siger Mia Lejsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce