Annonce
Aarhus

Flere bilister fik bøde til fodboldkamp - og ølkastende fan nægtede at forlade stadion

Arkivfoto: Michael Bager
Østjyllands Politi var flere gange i aktion ved søndagens Superliga-kamp mellem AGF og Silkeborg.

AARHUS: Østjyllands Politis færdselsafdeling var søndag kørt til Stadion Allé for at holde øje med bilisterne, der skulle til fodboldkamp mellem AGF og Silkeborg.

Politiet har tidligere konstateret, at rigtig mange bilister ser stort på de færdselsanvisninger, der er omkring stadion og i stedet kører imod ensretningen. Derfor stod man klar med bødeblokken søndag, hvor det igen viste sig, at flere bilister ikke kunne finde ud af at køre i den rigtige retning.

I alt blev 11 bilister og to knallerter sigtet for at køre imod ensretningen.

Annonce

Nægtede at forlade stadion

Derudover blev en 25-årig mand fra Aarhus to gange sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Under kampen havde manden kastet et ølkrus fra sig og ramt flere personer. En vagt bad ham forlade stadion, men det nægtede han, og han truede derefter den ene vagt og var meget aggressiv, hvorefter vagterne trak sig og tilkaldte assistance. Mandens signalement blev rundkastet til de øvrige vagter, og kort efter blev han tilbageholdt af flere vagter, indtil politiet kom frem.

Manden blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og blev bedt om at forholde sig roligt. Da der var blevet skabt ro på situationen, fik den 25-årige lov til at gå med besked om at forlade stedet i god ro og orden.

Dette nægtede han dog gentagne gange, og han endte derfor med at få endnu en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og blev denne gang anholdt og kørt med på politigården.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

26-årig dansker var i virkeligheden 45-årig inder: Falsk tandlægepatient afsløret af sit eget tandsæt

Annonce