Annonce
Aarhus

Flere fik gule-bøder: Politiet vil ændre bilisters tankegang med målrettet indsats

Fælden er klappet adskillige gange i forbindelse med 'Brems for Gult'-kampagnen. Foto: Østjyllands Politi
De første fire dage af kampagnen 'Brems for Gult' er 46 bilister sigtet for at køre over for gult. Østjyllands Politi har også sigtet flere for at køre over for rødt og for at tale i håndholdt mobil.
Annonce

AARHUS: Det er ingen hemmelighed, at Østjyllands Politi i denne og næste uge holder ekstra godt øje med, om bilisterne i de århusianske lyskryds kører over for gult. Kampagnen 'Aarhus bremser for gult' blev meldt ud forud for politiets indsats, men de første dage er der nu en del bilister, der har haft mere end svært ved at få bremset for gult.

Den slags koster en bøde, men her på Århus Stiftstidende kender vi en stensikker metode til at undgå den slags bøder, den vender vi tilbage til, men først ser vi lige på Østjyllands Politis "fangst" de første fire dage.

Torsdag brugte betjentene lidt tid ved Dokk1 i Aarhus. Ved den indsats blev ti bilister sigtet for at køre over for gult. En enkelt bilist kørte endda over for rødt, mens ni havde mobilen fremme under kørslen.

Onsdag koncentrerede Østjyllands Politi sig om lyskrydsene ved Mindet/Europaplads og Nørre Allé/Klosterport i Aarhus. Ved den lejlighed blev 12 bilister sigtet for at køre frem for gult og en for at køre over for rødt. Fire brugte håndholdt mobil og en enkelt cyklist fik også en bøde for at køre overfor rødt.

Annonce

Gult betyder stop

Tirsdagens 'Brems for Gult'-indsats i Aarhus resulterede i 14 sigtelser til trafikanter, der kørte over for gult lys og tre for at køre over for rødt. Østjyllands Politi fik derudover skrevet ti cyklister for at køre mod ensretning og fem trafikanter for brug af mobiltelefon.

På kampagnens første dag var der også bilister, der ikke fik bremset op for gult. I alt ti blev denne dag sigtet for at køre over for gult, mens to kørte over for rødt. 12 bilister brugte mobil under kørslen.


Vores oplevelse er, at mange bilister er meget optaget af at diskutere, hvorfor de ikke skal bremse for gult. Det er en omvendt tankegang. Der kan være enkelte situationer, hvor du bliver nødt til at køre over. Men udgangspunktet er, at du altid skal bremse for gult, og det er dén pointe, som vi håber, kan bide sig fast med kampagnen.

Heine Hansen, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi


Som udgangspunkt betyder gult lys stop – ligesom det røde lys. Dog med den undtagelse, at man må køre over for gult, hvis man vurderer, at det vil skabe en farlig situation at bremse. Og netop denne undtagelse fokuserer mange bilister på, når de bliver konfronteret med, at de har kørt over for gult lys.

- Vores oplevelse er, at mange bilister er meget optaget af at diskutere, hvorfor de ikke skal bremse for gult. Det er en omvendt tankegang. Der kan være enkelte situationer, hvor du bliver nødt til at køre over. Men udgangspunktet er, at du altid skal bremse for gult, og det er dén pointe, som vi håber, kan bide sig fast med kampagnen, forklarede Heine Hansen, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi forud for kampagnens start.

Annonce

Sådan undgår du bøden

Det koster en bøde på 1.500 kr. at køre over for gult, hvis politiet vurderer, at bilisten burde have bremset, men som lovet har Århus Stiftstidende en måde, hvor alle kan undgå den slags kedelige regninger. Den går i al sin enkelthed ud på, at ikke at have for travlt i trafikken, så bilisten kan nå at bremse op, når lyset i krydset skifter til gult og dermed holde stille inden krydset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Bagkanten: 19-årig AGFer er gået fra ukendt til profil på fire måneder

Annonce