Annonce
Alarm 112

Flere blev taget for at køre påvirket i julen end sidste år

Søren Steffen/Ritzau Scanpix
924 påvirkede bilister blev afsløret i politiets julespritkontrol. Det er 22 procent flere end sidste år.

Trods en massiv kampagne mod spritkørsel afslørede politiet i årets julespritkontrol 924 bilister, der var påvirkede af enten spiritus, narkotika eller medicin.

Det er 167 - eller cirka 22 procent - flere end sidste år, hvor 757 påvirkede bilister blev afsløret.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Årets kontroller fandt sted fra 28. november til 2. juledag. Fokus var især rettet mod de store julefrokostdage torsdage, fredage og lørdage i ugerne op til jul.

Desuden blev der udført kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af spiritus aftenen før.

Ifølge politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter kan en del af forklaringen på stigningen være en ændret strategi fra politiets side.

- Tidligere kontrollerede vi mere bredt og standsede mange bilister. I år er vi gået mere målrettet efter mulige spritbilister, forklarer han.

Antallet af ulykker, hvor spiritus eller stoffer kan have været en medvirkende årsag, steg fra 91 i 2018 til 95 i år.

Sidste år steg det samlede antal spritbilister også i forhold til året før efter flere års fald. På ti år faldt antallet af sigtede spritbilister i 2007 fra 11.700 til lidt under 5600 i 2017 - eller cirka 52 procent.

Siden er billedet vendt, og fra 2017 til 2019 er antallet af sigtede for spirituskørsel steget med mere end seks procent.

Til gengæld er antallet af spritulykker halveret fra knap 2800 i 2007 til knap 1400 sidste år. Og foreløbig ser antallet ud til at falde også i år.

Det glæder Christian Berthelsen.

- At vi ser et fald i antallet af ulykker samtidig med, at vi i de sidste par år har set en stigning i antallet af spiritusbilister, tilskriver jeg, at vi når at få stoppet dem, før ulykkerne sker, siger han.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse fra Rigspolitiet på politiets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];