Annonce
Note

Flere danskere holder ferie under hjemlige himmelstrøg

Foto: Sol og Strand Feriehusudlejning

Danskerne vælger i stigende grad at blive hjemme i ferien i stedet for at rejse ud i verden. Ifølge Danmarks Statistik er antallet af danske overnatninger steget med knap 41.000 uger i perioden fra 2010 til 2018.

Det skriver Sol og Strand Feriehusudlejning, et af landets største bureauer for udlejning af feriehuse, i en pressemeddelelse. ” Meget tyder på, at branchen får vækst for sjette år i træk. Det er et udtryk for, at feriegæsterne har fået øjnene op for det unikke, en sommerhusferie kan tilbyde. (…)”, udtaler Per Dam, administrerende direktør. Det gælder både for danske og tyske turister.

Staycation er det ord, som PEJ-gruppen, der undersøger forbrugeradfærd og trends, beskriver tendensen med. Ifølge trend-instituttet er udviklingen påvirket af danskernes genopdagelse af dansk kultur, kunst, natur og gastronomi, men også af en øget flyskam, der er forbundet med rejser til udlandet. /mepje

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce