Annonce
Aarhus

Flere elever smittet: Skoler udsætter skolestart efter coronasmitte

Foto: Flemming Krogh
To skoler i Aarhus er blevet nødsaget til at udsætte skolestarten for enkelte klassetrin. Det sker efter, at flere personer er blevet testet positive for covid-19.
Annonce

Børnene i 0. klasse på Skjoldhøjskolen i Tilst, samt 0. klasser og 1. klasser på Sødalskolen i Brabrand må nu vente en smule længere med at trække skoletasken over skulderen og tage plads i klasselokalerne, efter at flere personer er testet positive med covid-19.

På Skjoldhøjskolen drejer det sig om et barn i 0. klasse, mens det på Sødalskolen drejer sig om to elever i 1. klasse, en elev i udskolingen og en medarbejder på skolen.

Det får nu begge skoler til at udsætte skolestarten for flere elever, fordi de smittede har været i SFO i løbet af denne uge op til skolestart, og derfor kan have smittet andre.

På Skjoldhøjskolen er skolestarten for de nye 0. klasser udsat fra mandag indtil torsdag kl. 9.

I alt 37 elever i 0. klasse skulle have været startet, men fordi 30 af eleverne har været i SFO i uge 32, er de blevet bedt om at blive hjemme, blive testet – og ikke vende tilbage til skolen, før de har et negativt testresultat.

- Det er vigtigt at eleverne får mulighed for at starte op sammen. Det er vigtigt for både børn og forældre. Så derfor udsætter vi skolestarten, så alle kan være med, siger skoleleder Henrik Josva Schou, til TV2 ØSTJYLLAND.

De syv elever, der ikke har benyttet sig af SFO’en i uge 32, må gerne komme i SFO fra mandag til onsdag.

Annonce

Skolestart med skærpet opmærksomhed

Skjoldhøjskolen blev gjort opmærksomme på, at en elev var smittet fredag morgen og har siden arbejdet på at finde ud af, hvem barnet har været i kontakt med.

Sidenhen er også 11 medarbejdere blevet bedt om at blive hjemme, indtil de har negativt svar på test.

Når skolen starter igen, bliver det med skærpet opmærksomhed på håndhygiejne og afstand:

- Vi følger de retningslinjer, der er, men jeg har indskærpet for personalet, at når vi starter på mandag, så skal vi være ekstra skarpe på retningslinjerne og minde hinanden om det, siger Henrik Josva Schou, til TV2 ØSTJYLLAND.

Annonce

Flere smittede på Sødalskolen

På Sødalskolen er skolestarten også udsat til torsdag for både 0. klasse og 1. klasse.

Det oplyser skoleleder Karen Henriette Jessen på Facebook.

Alle, som kan betragtes som nære kontakter til de smittede, er blevet orienteret om, at de skal blive testet og afvente svar, før de må komme på skolen igen.

Også på Sødalskolen har sommerferiepasning i SFO’en i uge 32 gjort, at flere elever og personale må blive hjemme, når skolen starter.

Men SFO’en er åben for alle elever i 0. og 1. klasse i undervisningstiden, hvis ikke har været forbi i løbet af denne uge:

- De børn i 0. og 1. klasse, der ikke har været i SFO’en mandag og tirsdag i denne uge må rigtig gerne komme i skole, siger Karen Henriette Jessen i en video på skolens Facebook-side.

Alle andre elever på skolen skal komme i skole på mandag. Afhængigt af hvor hurtigt personalet, der er sendt hjem, får svar på deres test, kan nogle elever i de ældste klasser blive mødt af fjernundervisning de første dage tilbage i skolen.

TV2 ØSTJYLLAND afventer en kommentar fra skoleleder Karen Henriette Jessen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Aarhus

Dagens corona-tal viser en lille stigning, men der er langt op til de grimme tal fra december

Annonce