Annonce
Danmark

Flere end 50 har anmeldt kvinde for campingsvindel: Politiet rejser sigtelse

Camilla Nissen Ravn fra Kolding stod pludselig uden campingvogn i sin ferie, da en kvinde fra Sjælland løb fra en aftale om udlejning. Foto: Martin Ravn
Politiet har modtaget over 50 anmeldelser fra hele landet i sagen, hvor en kvinde fra Sjælland mistænkes for at snyde med udlejning af campingvogne. Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at kvinden vil blive sigtet.

Snyd: Politiet har haft travlt, siden det kom frem, at en kvinde fra Sjælland mistænkes for systematisk at have snydt mennesker over hele landet i forbindelse med udlejning af campingvogne på Facebook.

Flere end 50 personer har nemlig politianmeldt kvinden, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi, der står for at samle anmeldelserne fra forskellige politikredse og efterforske sagen.

- Vi har modtaget over 50 fra hele landet. Der er sikkert flere på vej, det er jeg ret sikker på, siger politiassistent John Jakobsen, der efterforsker sagen.

Annonce

Derfor bringer vi ikke længere navnet

  • JydskeVestkysten har tidligere bragt navnet på den svindelmistænkte kvinde fra Sjælland.
  • Det gjorde vi, da vi havde set omfangsrig dokumentation for, at kvinden havde beholdt et depositum, hun ikke havde ret til.
  • Derudover var det et væsentligt argument, at vi gerne ville advare andre mod at leje campingvogne af kvinden med risiko for at blive snydt.
  • Da vi ikke har grund til at antage, at kvinden fortsat udlejer campingvogne, bringer vi ikke længere navnet.
  • Derudover bliver kvinden nu sigtet i sagen, og jævnfør avisens eget etiske regelsæt, vil vi først nævne kvindens navn igen, hvis hun bliver idømt mindst 12 måneders fængsel.

Sigtelse på vej

JydskeVestkysten kunne i starten af juli fortælle, at flere end 70 personer herunder to kvinder fra henholdsvis Kolding og Augustenborg føler sig snydt af kvinden fra Sjælland, der har udlejet campingvogne på forskellige Facebook-sider. Hun leverer aldrig campingvognen, men beholder til gengæld depositummet på 2500 kroner, lyder anklagen. JydskeVestkysten har set korrespondance mellem kvinden og flere af de personer, som føler sig snydt, og her fremgår det, at kvinden erkender, at hun skylder penge.

I en Facebook-gruppe, som samler alle dem, der føler sig snydt, fremgår det, at kvinden siden JydskeVestkystens dækning har tilbagebetalt en del af de penge, hun skylder. Mens nogle har modtaget hele beløbet, har andre modtaget en del af det. Flere har stadig ikke modtaget penge.

Den svindelmistænkte kvinde kan forvente at blive sigtet i sagen.

- Vi er temmelig langt i forløbet. Der bliver rejst sigtelse, men jeg vil ikke svare på hvornår. Jeg kan ikke komme ind på næste skridt, for det er en del af efterforskningen, som vi ikke oplyser om, siger John Jakobsen og kalder sagen omfattende.

- Selve antallet af anmeldelser gør det til omfattende og grov sag, siger han.

Håber på dom

Camilla Nissen Ravn fra Kolding er en af de personer, som føler sig snydt af kvinden fra Sjælland. JydskeVestkysten har tidligere fortalt, at Camilla Nissen Ravn i januar kom i kontakt med kvinden, da hun søgte en ledig campingvogn til udlejning i ugerne 27, 28 og 29. Betingelsen for at leje kvindens campingvogn var, at Camilla Nissen Ravn overførte 2500 kroner i depositum. Men den mandag, hvor campingvognen skulle have været leveret, løb kvinden fra aftalen uden at betale depositummet tilbage.

Camilla Nissen Ravn glæder sig over, at kvinden nu står til at blive sigtet.

- Det er dejligt. Det betyder, at hun forhåbentlig bliver dømt, så vi derefter kan indlede et erstatningskrav i forhold til de penge, hun skylder. Det har været målet hele tiden, at hun skulle stoppes, siger Camilla Nissen Ravn, der administrerer den Facebook-gruppe, hvor personer, der føler sig snydt af kvinden, kan melde sig ind.

JydskeVestkysten har været i telefonisk kontakt med den svindelmistænkte kvinde og hendes advokat. De ønsker ikke at udtale sig om nogen af sagens aspekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce