Annonce
Østjylland

Flere end 7000 krimielskere er klar til at gå i fængsel med stjerneforfattere

Krimimessen samler bogelskere fra hele landet hvert forår. Fængslet danner i weeenden ramme om udgave 18 af det populære træf. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Udgave 18 af Krimimessen åbner i Fængslet lørdag kl. 10, og så er der ellers dømt stjernevrimmel af danske og udenlandske krimiforfattere weekenden over.
Annonce

Horsens: - Vi kan mærke, at det bliver rart at komme i gang!

Medarrangør af Krimimessen, Thomas Behrmann, melder klar til udgave 18 af det træf, der er et sikkert udflugtsmål for krimielskere forår efter forår. Og nu må lang tids forberedelse gerne blive til realiteter, fastslår han.

- Det er svært at spå om deltagerantallet, men det har ligget på den gode side af 7000 i det seneste par år, og programmet er lige så pakket og spækket som tidligere, siger Thomas Behrmann, der vurderer, at der er en smule flere forfattere end sidste år.

Kulturminister Mette Bock (LA), der bor i Horsens, åbner ballet i Fængslet på Fussingsvej lørdag kl. 10.05, og derfra går det løs i knap halvandet døgn på otte scener.

Dertil kommer et ekstra krydderi i arresten, hvor der syv gange hen over weekenden bydes på en "ægte" gerningsstedsundersøgelse. Tidligere kriminaltekniker Bent Hytholm Jensen fortæller og demonstrerer praktiske øvelser.

- Vi håber, det bliver et tilløbsstykke. Det bliver med ægte blod, der ikke må være mere end 15 timer gammelt. Det er en hel videnskab, fortæller Thomas Behrmann.

Bemærk, at turen i arresten kræver en tillægsbillet til 50 kroner. Der er et begrænset antal billetter.

Vi håber, det bliver et tilløbsstykke. Det bliver med ægte blod, der ikke må være mere end 15 timer gammelt. Det er en hel videnskab.

Thomas Behrmann om "Gerningsstedet", et nyt tilbud på Krimimessen

Annonce

Traditioner og nytænkning

Krimimessen afvikles i dyb respekt for de traditioner, der er bygget op siden den spæde start, men der tænkes også nyt fra år til år.

- Vibeke (Johansen, red.), vores krimimor, har lavet et format på messen, som vi gentager, men vi skal også følge med, hvor læserne og gæsterne er. Vi skal favne nye måder at indtage krimien på, og vi er åbne for forgreninger af genren - for eksempel horror og domestic noir, siger Thomas Behrmann.

Han peger på, at et helt spor er dedikeret tv-serier, mens lydbøger fylder i højere og højere grad.

- De konsumeres som aldrig før, siger Thomas Behrmann.

Generelt handler det om at skabe en god oplevelse for alle involverede weekenden over, så det er ikke et mål i sig selv at øge antallet af gæster.

- Vi skal ikke være som Legoland i sommerferien med lange køer. Vi er underlagt omgivelserne i Fængslet, som er helt unikke, siger Thomas Behrmann.

Sara Blædel, Jussi Adler-Olsen, Jesper Stein, Elsebeth Egholm og Michael Katz Krefeld er nogle af de danske stjernenavne på messen.

Svenske Camilla Läckberg, norske Gunnar Staalesen, skotske Ian Rankin samt engelske Sharon Bolton, Rachel Abbott og Lisa Jewell topper paraden af udenlandske krimiforfattere, og så er der i år særligt fokus på tysk spændingslitteratur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce