Annonce
Aarhus

Flere gratis coronakoncerter denne uge

Den prisbelønnede jazz-sangerinde Karmen Roivassepp og Aarhus Jazz Orchestra giver denne uge flere gratis, coronavenlige koncerter til fordel for fællesskabet i lokalsamfundet. PR-foto: Martin Dam Kristensen
Corona har spændt ben for Aarhus Jazz Orchestras turnéplaner. I stedet besøger bigbandet nu engagerede lokalsamfund i og omkring Aarhus under overskriften, "Musik der Samler". Også initiativet Baggaardshus byder på gratis koncerter i denne uge.
Annonce

AARHUS: I uge 38 skulle Aarhus Jazz Orchestra have været på danmarksturné med verdensstjernen Randy Brecker, men koncerterne blev udskudt på grund af covid-19.

Men spille, det vil bigbandet, der i stedet har slået sig sammen med den prisbelønnede, Aarhus-baserede sangerinde, Karmen Rõivassepp.

Sammen spiller de i alt seks koncerter fem forskellige steder omkring Aarhus. Fælles for koncerterne er, at der ikke er tale om velkendte spillesteder, men derimod en skole, en kirke, en golfklub og to sportshaller. "Musik der Samler" er nemlig tiltænkt nogle af de lokalsamfund, der i denne tid savner corona-sikre kulturoplevelser at samles om.

Annonce

Styrker fællesskabet

Da Aarhus Jazz Orchestra i juni udbød en gratis koncertrække til personer eller foreninger, som gerne ville styrke fællesskabet og mødes om en unik musikoplevelse, lagde 30 ansøgere billet ind.

Af disse blev fem valgt til arrangører af "Musik der Samler". Koncerterne er hovedsageligt drevet af frivillige kræfter, der brænder for at skabe lokale kulturarrangementer for alle.

- Det er en kæmpe fornøjelse at få lov at besøge nogle af de lokalområder, der normalvis ikke kan få besøg af et stort, professionelt bigband. Denne proces har gjort det meget tydeligt, hvor mange pulserende fællesskaber og foreninger, der findes rundt omkring i kommunen, og hvor meget det betyder for dem at skabe meningsfulde oplevelser, som lokalområdet trygt kan samles om, siger orkesterchef i Aarhus Jazz Orchestra, Dorthe Andersen, i en pressemeddelelse.

Koncerterne består af 'greatest hits' fra orkestrets omfattende bigband-arkiv og Nikolai Bøgelund er dirigent.

Annonce

Corona-initiativ

Baggaardshus er navnet på et andet koncert-initiativ, der er sat i værk under coronakrisen.

Bag initiativet står Mads Højer og Christina Mallou Linde, der har spillet og arrangeret corona-venlige baggårdskoncerter med lokale upcoming artister i hele sommeren.

Mads Højer og Christina Mallou Linde står bag koncertinitiativet Baggaardshus, som de har sat i værk under corona-krisen. Privatfoto

Til dagligt er de begge udøvende musikere og studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

- Koncerterne er tiltænkt som et frirum for Aarhus' beboere og den århusianske originalmusik. Hensigten er at bidrage til at holde den lokale musik i live hen over sommeren og ikke mindst skabe glæde for byens borgere i de her skæve tider, skriver Baggaardshus i en pressemeddelelse.

Med udsigt til godt vejr fortsætter initiativet med to koncerter denne uge.

Tirsdag klokken 17 spiller de lokale bands Ruby Sky (R&B) og Sunna (folk/pop) i akustisk duo-format ved Stenhytten, Stenaldervej 77 i Brabrand.

Gratis koncerter

"Musik der Samler" kan opleves ved følgende koncerter:

16. september kl. 14: Christianskirken, Aarhus N – arrangeret af Folkenetværket m.fl.
16. september kl. 20: Mollerup Golf Club, Risskov – arrangeret af Mollerup Golf Club og frivillige
17. september kl. 19.30 og kl. 21: Virupskolen, Hjortshøj – arrangeret af kulturforeningen Højt
18. september kl. 20: Sabrohallen, Sabro – arrangeret af Borgerforeningen, Sabro Biblioteks Venner m.fl.
20. september kl. 15: Egelundhallen, Malling – arrangeret af Beder-Malling Idrætsforening

Koncerter arrangeret af Baggaardshus:

15. september kl. 17: Stenhytten, Stenaldervej 77 i Brabrand

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce