Annonce
Kultur

Flere gratis koncerter på Spot Royal-scenen

Spot er klar med flere gratis koncerter på å-scenen. Den kommende måned er der også jazz på programmet. Foto: Flemming Krogh
Spot fortsætter med at sprede sommerstemning ved åen med en række gratis koncerter.

AARHUS: Siden starten af juni har Spot hver lørdag præsenteret århusianerne for en række dobbeltkoncerter, og det fortsætter festivalen med til 3. august.

Festivalen er klar med et program for julis koncerter.

Her kan man blandt andet høre sidste års vinder af Karrierekanonen, Tobias Albert, dansk-malinesisk samarbejde med Faratuben og Ida Wenøe, der også vækker genklang i udlandet.

To weekender står i den mere jazzede musiks tegn, nemlig 13. og 20. juli, hvor Spot har indgået et nyt samarbejde med Jazzselskabet i Aarhus under byens jazzfestival. Det sker for at udbrede kendskabet til jazzen og Jazzselskabets virke.

- I samarbejde med Spot vil vi fokusere på nogle af dansk jazz' yngre, anerkendte og talentfulde grupper. Håbet er, at koncerterne vil vise publikum mangfoldigheden i jazzen, udtaler bestyrelsesmedlem i Jazzselskabet Aarhus, Henrik Schultz-Pedersen, i en pressemeddelelse.

På lørdag er der koncert med Nanna Bech og M. Rexen.

Alle koncertdage begynder klokken 14.30 og slutter klokken 16.00.

Annonce

Koncerter på Spot Royal-scenen

Programmet for Spot Royal-scenen
  • 22. juni Nanna Bech og M. Rexen
  • 29. juni Kristine Hoelgaard & Shy Shy Shy
  • 6. juli Mary Jean & Faratuben
  • 13. juli Kalaha & Astrid Engberg
  • 20. juli Jeppe Zeeberg & Girls in Airports
  • 27. juli Ida Wenøe & Kaaliyah
  • 3. august Athletic Progression & Tobias Albert

Programmet arrangeres af Spot i samarbejde med Magasin du Nord, Aarhus Events og Royal Unibrew.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce