Annonce
Kultur

Flere gratis koncerter på Spot Royal-scenen

Spot er klar med flere gratis koncerter på å-scenen. Den kommende måned er der også jazz på programmet. Foto: Flemming Krogh
Spot fortsætter med at sprede sommerstemning ved åen med en række gratis koncerter.

AARHUS: Siden starten af juni har Spot hver lørdag præsenteret århusianerne for en række dobbeltkoncerter, og det fortsætter festivalen med til 3. august.

Festivalen er klar med et program for julis koncerter.

Her kan man blandt andet høre sidste års vinder af Karrierekanonen, Tobias Albert, dansk-malinesisk samarbejde med Faratuben og Ida Wenøe, der også vækker genklang i udlandet.

To weekender står i den mere jazzede musiks tegn, nemlig 13. og 20. juli, hvor Spot har indgået et nyt samarbejde med Jazzselskabet i Aarhus under byens jazzfestival. Det sker for at udbrede kendskabet til jazzen og Jazzselskabets virke.

- I samarbejde med Spot vil vi fokusere på nogle af dansk jazz' yngre, anerkendte og talentfulde grupper. Håbet er, at koncerterne vil vise publikum mangfoldigheden i jazzen, udtaler bestyrelsesmedlem i Jazzselskabet Aarhus, Henrik Schultz-Pedersen, i en pressemeddelelse.

På lørdag er der koncert med Nanna Bech og M. Rexen.

Alle koncertdage begynder klokken 14.30 og slutter klokken 16.00.

Annonce

Koncerter på Spot Royal-scenen

Programmet for Spot Royal-scenen
  • 22. juni Nanna Bech og M. Rexen
  • 29. juni Kristine Hoelgaard & Shy Shy Shy
  • 6. juli Mary Jean & Faratuben
  • 13. juli Kalaha & Astrid Engberg
  • 20. juli Jeppe Zeeberg & Girls in Airports
  • 27. juli Ida Wenøe & Kaaliyah
  • 3. august Athletic Progression & Tobias Albert

Programmet arrangeres af Spot i samarbejde med Magasin du Nord, Aarhus Events og Royal Unibrew.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce