Annonce
Aarhus

Flere har brug for julehjælp: Ansøgertallet stiger

Frelsens Hær er en af de mange organisationer, der deler julehjælp ud i Aarhus. Også i år har de modtaget mange ansøgninger. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt

Flere af de århusianske organisationer, der står for at dele julehjælp ud, forventer en stigning i antallet af ansøgere i år.

AARHUS: Behovet for julehjælp til børnefamilier vokser fra år til år.

Det ser de i flere af de århusianske organisationer, der står for at dele julehjælp ud, men der er generelt tale om et problem i hele Danmark.

I Dansk Folkehjælp modtog man i 2013 261 århusianske ansøgninger om julehjælp. I 2017 modtog man 682 ansøgninger.

Hos organisationen forventer man også i år en stigning i antallet af ansøgninger på omkring 10 procent.

- Jeg vil tro, at vi ender på omkring 700 ansøgninger i år, siger Carl-August Paulsen, formand for Dansk Folkehjælp Aarhus. Af de 700, vil mellem 165 og 175 få tildelt julehjælp siger han, og erkender, at det så er en del ansøgere, der får afslag.

- Der er ingen tvivl om, at folk har brug for det, og derfor er det selvfølgelig træls. Men vi gør det bedste vi kan, og så må vi glæde os over den julehjælp, som vi uddeler, siger han.

Hos Dansk Folkehjælp er der ansøgningsfrist fredag 30. november.

Annonce
Du kan stadig nå at søge julehjælp ved en del organisationer. Bemærk dog, at listen her ikke nødvendigvis er fuldendt. Blandt andet er steder, der har lukket for ansøgninger, ikke medtaget. Grafik: Jens Nex

Alle godkendte får hos Børnenes Kontor

Børnenes Kontor Aarhus har i skrivende stund fået lidt færre ansøgninger end sidste år, hvor der blev delt ud til 450 familier med i alt 700 børn.

Der kan dog stadig nå at komme mange ansøgningerne ind, da fristen for at søge er 1. december.

- Om vi når det samme antal i år, er jo svært at sige, siger Hanne Lange, der er daglig leder hos Børnenes Kontor i Aarhus.

Hos Børnenes Kontor gives der dog julehjælp til alle ansøgere, hvis ansøgerne bliver godkendt. For at blive godkendt til julehjælpen, skal man blandt andet være enlig forsørger og have en lav indkomst.

- Selv hvis der skulle komme dobbelt så mange ansøgere som sidste år, så giver vi til alle, der kan godkendes, siger Hanne Lange.

Hos Røde Kors har man på landsplan oplevet en stigning i antallet af ansøgere på mere end 525 procent i årerne 2010 til 2017.

I år regner man med, at antallet af ansøgere vil have nogenlunde samme niveau som sidste år. Hos Røde Kors opgiver man ikke antallet af ansøgere, men antallet af uddelt julehjælp.

Sidste år hjalp Røde Kors cirka 11.000 familier landet over.

Hvis du er en af dem, der måske er berettiget til julehjælp, er der stadig steder, du kan søge. Se hvor i listen her.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce