Annonce
Horsens

Flere Horsens-elever tog guld ved DM i Skills: Da jeg læste det på storskærmen, måtte jeg se det to gange

Marie-Louise Christensen dystede i ni detail-kategorier, blandt andet salgseksponering. Foto: Louis Nielsen
For femte år i træk har Learnmark Horsens leveret Danmarks bedste tagdækkerlærling, og årets dygtigste butikselev er fra Louis Nielsen i Horsens.

Skills: 21-årige Marie-Louise Christensen fra Horsens kan nu kalde sig Danmarks bedste detail-elev.

Hun er til daglig butikselev hos optikeren Louis Nielsen i Horsens, og i denne uge har hun deltaget i finalen ved DM i Skills, erhvervsskolernes danmarksmesterskab. Her kæmpes inden for 45 forskellige uddannelser om at være bedst til faget. Marie-Louise dystede mod ni andre butikselever i forskellige dicipliner fra detailhandlens verden, f.eks. salgsteknik og eksponering.

Lørdag blev hun udråbt som vinder af detail-faget, og hun kunne dermed træde op på scenen i Bella Center i København og få overrakt et trofæ af statsminister Mette Frederiksen.

Indehaver af Louis Nielsen i Horsens, Lars Walther, der til daglig er Marie-Louises chef, var med i Bella Center, og i en mail til Horsens Folkeblad siger den stolte chef:

- Marie-Louise er utroligt dygtig, og hun har brugt så mange kræfter på at forberede sig. Det er fuldt fortjent, at hun vinder, og hun fortjener at blive fejret.

Forud for konkurrencen forklarede han yderlig:

- Fra første dag har hun taget et stort ansvar, og hun er altid interesseret i at lære nyt. Jeg er sikker på, det er den ærgerrighed, der har bragt hende til DM i Skills.

Annonce
Jeg er imponeret og kan kun have respekt for den kraftpræstation, begge vores deltagere har leveret. Alle deltagerne har ydet deres allerbedste, og viljen til og stoltheden ved at vise, hvad godt håndværk er, har båret dem frem, når de efter mange timers arbejde har knoklet videre.

Kim Clausen, afdelingschef på Learnmark Tech

Lad den bedste mand vinde

Også i tagdækkerenes konkurrence var det en Horsens-elev, der kom til tops.

Det gælder 21-årige Jesper Kragelund, der er lærling hos Sørens Tagdækning A/S i Aulum og tager sine skoleforløb på Learnmark Tech i Horsens. Han dystede i finalen med tre andre tagdækkerlærlinge, heriblandt en skolekammerat fra Learnmark, Stefan Fogt Stærmose.

- Lige før vindernavnet blev råbt op, gav vi alle fire hinanden hånden og sagde: ”Lad den bedste mand vinde.” Da mit navn blev råbt op, og jeg så det på storskærmen, måtte jeg læse det to gange, før jeg troede på det, fortæller Jesper Kragelund i en pressemeddelelse fra Learnmark.

Learnmark-eleven vandt desuden DM i Skills særlige arbejdsmiljøpris inden for faget.

- Det betyder også meget, for det viser, at jeg ved, hvordan jeg skal passe på mig selv, siger han.

For femte år i træk

Omkring 20 af Jesper Kragelunds kolleger var kørt til København for at støtte ham på konkurrencens sidste dag. Heriblandt mester Søren Dam.

- Jeg er en stolt mester - jeg kan ikke være andet. Og jeg er glad for, at vi er mange fra firmaet, der bakker ham op her i København i dag, fastslår han.

Det er femte år i træk, at en tagdækker-elev fra Learnmark Tech vinder DM i Skills, og det gør også skolens afdelingschef Kim Clausen stolt.

Først og fremmest af Jesper, som vandt i et særdeles dygtigt felt, siger han i en pressemeddelelse, hvor han også roser skolens faglærere for at levere undervisning på et højt fagligt niveau.

- Men når en lærling vinder, er det samtidig en stor cadeau til den virksomhed, hvor de er i lære. Det er her, de lærer at planlægge deres arbejde og får rutinen, som de trækker på til DM i Skills, understreger han.

Jesper Kragelund, som er elev på Learnmark Tech i Horsens, kan nu kalde sig Damarks bedste tagdækker-lærling. Learnmark-chef Kim Clausen siger: Jeg er imponeret og kan kun have respekt for den kraftpræstation, begge vores deltagere har leveret. Alle deltagerne har ydet deres allerbedste, og viljen til og stoltheden ved at vise, hvad godt håndværk er, har båret dem frem, når de efter mange timers arbejde har knoklet videre. Foto: Learnmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce