Annonce
Horsens

Flere Horsens-projekter på listen: Trygfonden donerer 10,6 millioner kroner i Midtjylland

Carina Linneberg Dithlevsen har selv en søn, der nyder godt af mulighederne i Mindsteps. Snart får han også et sanserum at træne i. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Blandt modtagerne af donationer i Horsens er Mindsteps, et trænings- og videnscenter for børn med hjerneskader og deres familier. Pengene fra Trygfonden skal her bruges til et sanserum.
Annonce

Horsens: Fra 2200 kroner til førstehjælp i Hatting Idrætsforening til 453.920 kroner til selvhjælpsgrupper på Horsens Krisecenter for Mænd. Trygfonden har doneret både store og små beløb til projekter i Horsens-området ud af de i alt 10,6 millioner kroner, der lige før jul blev uddelt af fondens regionale råd i Midtjylland.

Samlet set er tæt på 850.000 kroner landet hos initiativer i det horsensianske. Af dem er 200.000 kroner gået til Mindsteps, der holder til på Marsallé i Torsted og i korte træk er et center med en vifte af træningstilbud til familier, der har et barn med hjerneskade.

Her er tanken, at det godt et år gamle center skal have et Snoezelen sanserum, der skal bruges til at træne børnenes sansemotoriske færdigheder.

- For det første er der ikke mange, der har sådan et sanserum. For det andet er redskaberne ikke noget, man bare kan have derhjemme, fordi de fylder meget og skal være et sted, hvor barnet skal kunne have ro. Her i centret har vi også mange rum, der er placeret i en lang klynge, men med et sanserum vil vi kunne tage børnene et sted hen, hvor de kan være mere sikker på ro og fred, og hvor vi kan bruge mange træningsmuligheder og metoder, siger Carina Linneberg Dithlevsen, der er en af initiativtagerne bag Mindsteps i Horsens.

Modtagere af donationer fra Trygfonden

Hatting Idrætsforening, øremærket til førstehjælp - 2200 kr.

Horsens Krisecenter for Mænd, øremærket til mandegrupper/selvhjælpsgrupper - 453.920 kr.

Horsens Svømmeklub, øremærket til førstehjælpskurser eller -udstyr - 8.840 kr.

Kirkens Korshær i Horsens, øremærket en telefon- og besøgstjeneste - 141.742 kr.

Mindsteps Horsens, øremærket til et Snoezelen-sanserum - 200.000 kr.

Plejecentret Tamdrup Centret, øremærket en duo elcykel - 40.000 kr.

Annonce

Falder på et godt tidspunkt

Centret i Horsens er det andet Mindsteps-center i Danmark ud over et i Herlev, og det har 10 familier fast tilknyttet, ligesom andre familier også benytter sig af det mindre fast. Forskellige metodeudbydere gæster derudover centret, hvilket også tiltrækker familier. Jo flere brugere, desto flere muligheder.

Sanserummet skal også gøre lokalerne på Marsallé mere attraktive udadtil.

- Vi havde søgt flere steder, og lige nu er vi ved at finde ud af, hvordan vi kan få mest ud af de 200.000 kroner. Der er ingen tvivl om, at pengene er kommet på et rigtig godt tidspunkt, siger Carina Linneberg Dithlevsen.

Annonce

Omi Vista og kuglebad

Lige nu kigger de blandt andet på at få indkøbt en Omi Vista - en interaktiv maskine med projektor, der kan bruges til at lave sansemotoriske øvelser - og et kuglebad, der ikke kan sammenlignes med boldbassiner kendt fra legelande i blandt andet Ikea og McDonald’s, da det i Mindsteps vil have flere avancerede funktioner til at stimulere og udvikle sanserne.

- Det kan hjælpe børn, som ikke rigtigt kan mærke sig selv. Kuglerne er så lette, at børnene kan opleve tryk forskellige steder på kroppen, uden det bliver for voldsomt. På den måde kan børn, der er meget hyperaktive, få ro. Omvendt kan meget inaktive børn også få gavn af kuglebadet, fordi de kan opleve, at der sker utrolig meget med kuglerne, hvis man bare bevæger en finger, siger Carina Linneberg Dithlevsen.

De 200.000 kroner til Mindsteps samt de andre donationer er givet af TrygFondens regionale råd i Midtjylland, som består af 16 demokratisk valgte kandidater. Horsens er repræsenteret af Torben Busk.

Mindsteps Horsens fik sidste år Horsens Kommunes Handicappris. Formanden for Handicaprådet, Jette Birgitte Pedersen (t.v.), gratulerede prismodtagerne, der fra venstre er Carina Linneberg Dithlevsen, Cecilie Ahonen Ruston og Mette Sejer Markvardsen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce