Annonce
Aarhus

Flere hundredtusinder kroner indsamlet: Den Gamle By oplever stor corona-støtte fra befolkningen

Mange danskere har doneret og støttet indsamlingen til Den Gamly By, der lider hårdt under coronaudbruddet. Foto: Axel Scütt
Flere end 10.000 danskere er nu medlem af Facebookgruppen, der samler penge ind til Den Gamle By under coronaudbruddet. Snart en halv million kroner er samlet ind til museet.

AARHUS: Nærmest ligesom corona-bølgen rammer befolkningerne verden over, strømmer en bølge af sympatisører og pengegaver ind til Den Gamle By i Aarhus.

Den Facebook-gruppe, som den 32-årige Winnie Dürr Bang satte i gang for fem dage siden med accept af Den Gamle Bys ledelse, fortsætter vandringen mod en høj top.

Lørdag sluttede flere end 1000 sig til gruppen, og søndag var den et godt stykke over 10.000.

En pizzaforhandler er blandt dem, der har meldt sig som giver af et tilskud til købstadmuseet.

Den århusianske pizzabutik Pizza Adagio fortæller på Facebook-siden "For alle os som vil redde Den Gamle By", at den donerer fortjenesten i butikken onsdag 8. april til indsamlingen for Den Gamle By.

- Vi opfordrer alle til at gøre denne dag til en pizzadag. Donationen gælder kun afhentede pizzaer, skriver butikken.

Annonce

Her støtter du

Facebook-gruppen hedder "For alle os som vil redde Den Gamle By".

Man kan støtte museet på to numre på Mobilepay: 83 21 96 og 39 557.

Mange tusinde kroner indsamlet

Thomas Bloch Ravn, direktør i Den Gamle By, understreger gang på gang, hvor taknemlig, han er for de penge, museet modtager.

Søndag eftermiddag havde han ikke det helt præcise tal. Men i løbet af lørdagen var der kommet 102.000 kroner ind på Mobilepay.

- Hvad der er kommet ad andre veje, for eksempel bankkonto, kan vi først se mandag. Men jeg anslår, at vi samlet ligger mellem 400.000 og 500.000 kroner på de fem dage, og det er ganske imponerende, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce