Annonce
Mærk Aarhus

Flere julefrokoster samlet i én stor fest

Foto: Jens Tandrup
Der er rig mulighed for store fester for både små- og mellemstore virksomheder i Centralværkstedet og på Comwell i Aarhus. Flere skifter en stor sportshal eller egen kantine ud med mere festlige rammer til dette års julefrokost, fortæller direktør, Morten Grunk Jensen

God mad og god underholdning. Det er i grove træk, det der skaber en god julefrokost. Ikke fiskefileter der er så hårde, at de kan bruges som frisbee eller frikadeller som kanonkugler.

Det mener Morten Grunk Jensen, direktør i Grunk Event og firmajulefrokost.

Han har oplevet lidt af hvert i sin tid som gæst til julefrokoster, og det har gjort, at han i dag udbyder en samlet pakke for virksomheder, der skal holde julefrokost.

- Jeg har ofte arbejdet i mindre virksomheder, og når vi skulle holde julefrokost, var det altid en udfordring, hvad vi skulle, siger han og forklarer:

- Vi kunne få god mad et sted, men skulle videre for at få underholdning eller fest et andet sted. Det var aldrig samlet under ét tag.

Ideen var derfor at skabe rammerne for en fest, som mindre og mellemstore virksomheder kunne købe sig ind i, hvor den gode mad, den gode underholdning og den gode fest var samlet ét sted.

- Det, vi tilbyder, er til virksomheder, der vil have ordentligt mad i ordentlige faciliteter med ordentlig underholdning - uden at skulle rende byen rundt for at få det hele, siger direktøren.

To forskellige fester i Aarhus

I Aarhus er der to steder, hvor julefrokosterne udspiller sig.

Det ene er på Comwell og det andet er på Centralværkstedet. To fantastiske, men vidt forskellige fester, fortæller Morten Grunk Jensen.

- Hvis man kommer en flok på 10-12 mennesker, der gerne vil have mulighed for at snakke sammen og nyde maden i ro, så egner selskabet sig godt til Comwell. Her er der ca. 190 mennesker samlet, maden bliver serveret ved bordene, og der er længere tid til at sludre, inden festen for alvor går i gang.

- Er man til gengæld 80 mennesker, der kommer direkte fra fredagsbaren, og som gerne vil have en sjov aften med en god fest, jamen så passer de godt til Centralværkstedet, hvor de i alt er små 500 mennesker samlet. Her er der buffet og en kæmpe fest fra start til slut, siger direktøren.

- Det er begge gode fester, og de ender samme sted, det er bare to meget forskellige måder at komme derhen på, tilføjer han.

Derfor er det vigtigt at se på, hvad det er for en virksomhed, hvad er det de gerne vil, så de bliver guidet i den rigtige retning for at få den bedst mulige aften.

Kanonkugle-frikadeller dur ikke

At holde fester for op mod 500 mennesker kræver, at faciliteterne er nøje udvalgte.

Der skal først og fremmest være et grundpersonale, så tjenere og køkkenpersonalet ved, hvad de gør og er vant til selskaber i den størrelse, fortæller Morten Grunk Jensen.

- Det dur ikke, hvis det kun er studentermedhjælpere eller ungarbejdere, der skal håndtere sådan et selskab, siger han og forklarer:

- Jeg har selv været til julefrokoster, hvor fiskefileten kunne bruges som frisbee og frikadellerne som kanonkugler. Og det går simpelthen ikke. Vores kunder vægter maden højt, så det gør vi rigtig meget ud af skal være helt perfekt.

Derfor sættes der høje krav til omgivelserne. Alle faciliteter for festerne skal være i orden, og siden Morten Grunk Jensen begyndte at holde firmajulefrokoster i 2010, har intet været overladt til tilfældighederne.

- Dem der arrangerede noget lignende, holder altid festerne i store, kolde sportshaller, og det synes jeg ikke var særlig charmerende, så i modsætning til det, er alt nøje udvalgt i vores proces, siger han.

Pengene er givet godt ud

Det kan godt betale sig for en virksomhed at gøre noget ekstra ud af julefrokosten og smide lidt flere penge efter en god fest end det modsatte, mener Morten Grunk Jensen.

- Vi oplever, at dem der holder julefrokosten i egen kantine, har en faldende tilslutning. Men afholder vi festen for en virksomhed, så er der en stigende tilslutning, siger han og uddyber:- For virksomheden handler det jo om, at få så mange medarbejdere med som muligt. Det er årets vigtigste personalearrangement, fordi mange ser frem til sådan en aften.

Der er en masse forventninger til julefrokosten. Folk glæder sig, og derfor er den vigtigt, at man som virksomhed gør sig umage med den, mener Morten Grunk Jensen.

Man kan få en udmærket aften i en hal, men der er stor forskel på den oplevelse gæsterne får i det miljø kontra hos os, mener Morten Grunk Jensen.

Det koster selvfølgelig mere, erkender han, men han mener, det er pengene værd.

- Du kan måske spare 400 kroner per kuvert, men her får du en julefrokost, som dine medarbejdere vil huske og elske, siger direktøren.

Tid væk fra en presset hverdag

Julefrokosten er det vigtigste personalearrangement, fordi det er så traditions- og forventningsfuldt, uddyber Morten Grunk Jensen.

- Hverdagen på arbejdet i dag er så presset, at der ikke er tid til at hyggesnakke på samme måde, som de har her. Her er ingen computer, kun tid og ro til at komme hinanden ved, og det benytter folk sig af, kan man mærke.

I år er det særligt tydeligt at mærke, at folk har et større behov for at komme ud og være sammen med sine kollegaer igen, fortæller Morten Grunk Jensen. Mange har arbejdet hjemmefra i lang tid og savnet sine kollegaer.

Men for virksomheden er den også vigtigt, fordi det er en tydelig påskønnelse af medarbejderne og en afrunding på det år, man har været igennem sammen, mener Morten Grunk Jensen.

- En julefrokost er jo først og fremmest et socialt arrangement. Det skal kunne samle kollegaerne om en hyggelig aften. Men det er også meget mere end det mellem linjerne, siger han.

Mange starter med at tage til en eller anden form for teambuilding inden, de ankommer til festen klokken 18.30, fortæller direktøren. Forklaringen ligger i, at det kan være en hel dag, der er sat af til en slags personalepleje – og derfor skal den også afrundes med manér, lyder det.

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden