Annonce
Aarhus

Flere kilder: Private forhandler om at købe aktiepost i Aarhus Lufthavn

Tidligere krise og vigende passagertal er vendt til fremgang og flere ruter for Aarhus Airport. Og nu forhandles der med private investorer om salg af en del af aktierne. Foto: SAS

Aarhus Airport A/S er ved at forberede sig til et salg. Århus Stiftstidende erfarer, at der er forhandlinger med interesserede investorer fra Aarhus.

AARHUS/TIRSTRUP: Aarhus Airport A/S er på vej mod et delvist salg til private investorer.

Århus Stiftstidende erfarer, at der er konkrete forhandlinger om at sælge en andel af lufthavnen til en eller flere private investorer. Dermed følger man det spor, som Aarhus Kommunens borgmester Jacob Bundsgaard tidligere har lagt ud.

Allerede i sensommeren 2017 forklarede Jacob Bundsgaard sit og Socialdemokratiets forslag om at skyde 75 millioner kommunale kroner ind i lufthavnen med, at lufthavnen skulle have kapital til at udvikle sig, så den kunne blive kommerciel bæredygtig og på længere sigt også kunne sælges.

Budgetpartierne i Aarhus vedtog med budgetforliget for 2018 at afsætte 75 millioner kroner til udvikling af lufthavnen, og siden har flyselskaber stået i kø for at indsætte ekstra ruter i lufthavnen - stærkt motiveret af, at lufthavnen bliver liggende og ikke skal flyttes.

Og nu tyder meget altså på, at strategien om at få private investorer med om bord, er ved at lykkes.

Annonce

Markant flere rejsende

Passagerfremgangen fortsætter i 2019 for Aarhus Airport A/S med en næsten eksplosiv vækst efter tilgangen med flere nye udenrigsruter.Her er passagertallene for februar måned 2019 sammenlignet med februar sidste år (i parentes).

Rutetrafik indenrigs: 12.337 (13.470): -8,4 procent

Rutetrafik udenrigs: 21.410 (11.320): 89,1 procent

Chartertrafik: 2.488 (2.834): -12,2 procent

Anden trafik: 107 (158): -32,3 procent

Total: 36.342 (27.782): 30,8 procent

Salgsarbejde i noget tid

Avisen erfarer, at bestyrelsen under ledelse af formand Torben Boldsen har arbejdet med et salg gennem noget tid. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra hverken bestyrelsesformanden eller Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard. De har ikke svaret på avisens henvendelser.

Heller ikke de to investorer, hvis navne sættes i forbindelse med lufthavnen, er vendt tilbage på avisens forespørgsler.

Den ene er erhvervsmanden Jens Stausholm, der ejer firmaet JS Danmark med hovedkontor i Aarhus. Jens Stausholm trådte 22. januar 2019 ud af bestyrelsen for Aarhus Airport ifølge Det Centrale Virksomhedsregister. Ifølge avisens oplysninger skete det for ikke at komme i habilitetsproblemer i de igangværende forhandlinger om et salg.

Om det betyder, at Jens Stausholm forhandler om en aktiepost i lufthavnen, har vi ikke kunnet få hans svar på. Den anden investor, der nævnes af flere kilder, er en kendt århusiansk erhvervsmand, der har en betydelig formue efter salg af sin virksomhed. Heller ikke han er vendt tilbage på avisens forespørgsel.

Aktiepost på 30 procent

Ifølge kilder til avisen kan der være tale om et salg af 30 procent af aktierne i lufthavnen. Men det endelige omfang afhænger af værdiansættelsen af aktierne.

Aarhus Kommune ejer i dag 90,02 procent af aktierne i Aarhus Airport A/S, mens Syddjurs og Norddjurs kommuner hver ejer 4,99 procent af aktierne.

I Syddjurs bakker borgmester Ole Bollesen (S) fortsat op om lufthavnen. Han ved intet om de igangværende forhandlinger, og vil ikke forholde sig til et eventuelt delvist salg. Men er ikke i tvivl om sin opbakning:

- Som borgmester vil jeg anbefale, at vi som kommune fortsat er med i ejerkredsen. Det har stor betydning for Syddjurs, at vi har lufthavnen. Både for borgerne og for erhvervslivet. Og helt grundlæggende støtter jeg også at lufthavnen bliver styrket, siger borgmesteren i Syddjurs.

Avisen erfarer, at salget kommer på dagsordenen i Aarhus Byråd på mødet 20. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Ligaens eneste sjællandske hold kommer på besøg: Århus er storfavoritter

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce