Annonce
Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

”The Book of Mormon” er en grænseoverskridende satire over religion, kultursammenstød og musicalgenren. Vi følger et par mormonske drenge, der bliver sendt på en mission til Afrika. Foto: Johan Persson
Kvinder er i klart flertal til musicals, men også mænd var vilde med "The Book of Mormon".

AARHUS: Det var et eksperiment og en chance at tage for Musikhuset Aarhus, da den valgte at vise den amerikanske musical "The Book of Mormon" på engelsk.

- Det har vi ikke fortrudt. Vi har solgt 22.000 af 28.500 mulige billetter, og det er vi meget tilfredse med, siger Jan Christensen, direktør i Musikhuset.

Han noterer, at salen stort set har været fyldt hver aften. Kun på balkonen var der ledige pladser. Sidste forestilling er fredag 6. december.

- Det er interessant, at musicalen tiltrak flere mandlige gæster, end vi er vant til. 40 procent af billetbestillerne er mænd, hvor det til "Flashdance" var 27 procent, til "Tarzan" 28 procent og til den kommende "Sanne" 23 procent. Så vi har haft flere mænd end normalt inde, siger Jan Christensen.

Musikhuset har også haft et større salg af billetter i spilleperioden end normalt.

- 5000 billetter er solgt siden premieren, så det tyder på, at det yngre publikum, som vi har haft her, er hurtigere til at reagere på noget, det gerne vil se, siger Jan Christensen.

Han glæder sig over, at 98 procent af de gæster, der har besvaret Musikhusets spørgeskema er godt tilfredse eller tilfredse.

- Så højt har vi vist aldrig før været på en musical, siger han.

Og så er han overrasket over, at "The Book of Mormon" har sat en debat i gang på de sociale medier.

- Der bliver sagt mange satiriske og skarpe bemærkninger i musicalen, men vores gæster føler sig ikke krænkede og synes, det har været godt og positivt. De har taget med friskhed, at der bliver prikket til en debat, siger Jan Christensen, der gør klar til at lukke gæster ind til den næste musical om Sanne Salomonsen. Den spiller 11.-15. december.

Næste år kommer Susanne Bier-musicalen "Den skaldede frisør", som der allerede er stor interesse for.

Annonce

Der bliver sagt mange satiriske og skarpe bemærkninger i musicalen, men vores gæster føler sig ikke krænkede.

Jan Christensen, direktør i Musikhuset Aarhus

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce