Stoppested i Hinnerup Midtby skal være tæt på nuværende togspor.
Et er at ønske sig hurtig transport til og fra Aarhus med den kommende letbane. Noget andet er, når man kommer til talen om, hvor sporet skal lægges. Og som ved anlæg af både cykelstier og motorveje er der også ved anlæg af letbanen folk, som må afgive jord eller se deres huse helt fjernet.
Selv om letbanen er nogle år ude i fremtiden, ligger det fast, at fra E45 i Søften til Hinnerup skal letbanen anlægges langs Aarhusvej og formentlig på den nordlige side af vejen. Men jo nærmere sporet bevæger sig mod Hinnerup, des flere muligheder er der for, hvor toget kan køre.
Planlægning af letbanen
Begyndelsen af 2015: Aftale om bygherrerolle og anmeldelse af projekt fra Lisbjergskolen til Hinnerup. Udarbejdelse af debatfolder og første offentlighedsfase, hvor der indkaldes idéer og forslag til planlægningsarbejdet og til indholdet i VVM-redegørelsen
Midten af 2015: Opsamling på modtagne bemærkninger og fastlæggelse af indhold i VVM-redegørelse og planarbejdet
Efterår 2015: Byrådsbeslutning om bevilling til VVM. Derefter frem til slutningen af 2016 udarbejdes VVM-redegørelse og forslag til kommuneplantillæg og lokalplan(er).
Slutningen af 2016: Offentlig fremlæggelse af VVM-redegørelse og forslag til kommuneplantillæg og lokalplan(er). Håbet er, at VVM-redegørelse og alle planforslag kan fremlægges samtidigt.
Begyndelsen af 2017: Opsamling på modtagne bemærkninger og endelig vedtagelse af lokalplan(er).
Langs Ådalsvej skal letbane-sporet fra Aarhusvej til Lilleåen ligge nord for vejen, og fra Lilleåen er planen, at sporet skal ligge syd for Ådalsvej. Og her er der ifølge det forslag fra COWI, som Favrskov Kommune i øjeblikket arbejder med, flere muligheder. Men stoppestedet skal være tæt på Hinnerup Station, så man let kan stige om til 'rigtige' tog, ligesom det også spiller ind, at letbanen senere skal kunne føres videre til Hadsten via Hinnerup Nord.
Fire muligheder
Der er i øjeblikket fire forslag til linjeføringer i Hinnerup Midtby, det kan ske fra Ådalsvej og direkte over i Jernbanegade, hvor der blive stoppested. Hvis der laves stoppested i Jernbanegade, skal Jernbanegade lukkes for biltrafik, og det vil kræve nedrivning af flere huse på sydsiden af Ådalsvej og Jernbanegade. Der er tre modeller med stoppested i Jernbanegade.
En anden mulighed er at føre banen fra Ådalsvej via Adeline Geneevej og gennem et 'hul' i husrækken på Søndergade, hvor stoppstedet anlægges mellem Søndergade og Banegårdspladsen.
Undervejs har man overvejet at føre sporet forbi Rønbækskolen via ådalen op til krydset Søndergade-Ørstedvej og derfra til Banegårdspladsen. Løsningen er dog fravalgt, da sporet vil 'knække' flere steder, og det vil forøge rejsetiden.
Sognegården
Alle planer vil kræve, at nogle bygninger fjernes. Uanset hvad så kan man formode, at politikerne vil gå endda meget langt for at skåne Hinnerup Sognegård på hjørnet af Ådalsvej og Adeline Geneesvej, et byggeri som var mange år undervejs, da man ikke kunne blive enig om placering af byggeriet. Sognegården blev indviet i april 2013.
Hvis letbanen skal gå ad Adeline Geneesvej, krydser banen fra Ådalsvej via det grønne område syd for sognegården og til Adeline Geneesvej.
Favrskov Kommune er i øjeblikket ved at udarbejde en helhedsplan for Hinnerup Midtby, hvor letbanen også er en del af planen. Der arbejdes i øjeblikket på en debatfolder om letbanen, og Favrskov Kommune vil indkalde til borgermøde om letbanen.