Annonce
Aarhus

Flere nedrivninger måske på vej: Endnu en villa på Langelandsgade er i farezonen

Det er villaen her på Langelandsgade 35A, der nu måske skal rives ned for at give plads til et etagebyggeri med 20 mindre lejligheder. Foto: Jens Thaysen

Gammel villa på den nederste del af Langelandsgade kan blive den næste i rækken, der må lade livet til fordel for nybyggeri og byfortætning. Projektet skal nu granskes nærmere i byrådet tekniske udvalg, inden byrådet træffer beslutning.

Annonce

AARHUS: Der er rift om at få lov til at rive gamle villaer på Langelandsgade ned for at erstatte dem med etageboligbyggeri.

Onsdag gav byrådet tilladelse til nedrivning af villaen Langelandsgade 106.

På samme byrådsmøde behandlede byrådet også et forslag om at rive en tilsvarende villa, Langelandsgade 35A - på hjørnet af Langelandsgade og Møllevejen - ned.

Også her er planen at opføre et nybyggeri med i alt 20 mindre lejligheder.

Sådan forestiller arkitekterne, at et nybyggeri på hjørnet af Langelandsgade og Møllevejen kan komme til at se ud - med saddeltag på de to yderste bygningskroppe og tagterrasse på hele midterstykket.Illustration: Arkitema Architects
Annonce

Både saddeltag og tagterrasse

Planen er et byggeri i tre og en halv etage med saddeltag i begge ender mod eksisterende bygninger og i fire etager med tagterrasse, drivhus og teknik på toppen.

Byrådet valgte at sende denne sag til behandling i teknisk udvalg - dels for at give naboer mulighed for at få foretræde for udvalget, dels for at se nærmere på projektet.

Alligevel fik forslaget mere end ét ord med på vejen i byrådssalen.

Annonce

Smuk, gammel og misligeholdt

- Vi er i gang med fortætning i stor stil. Det er trist, at det hele ligner hinanden. Klods på klods. Hvorfor vil man ikke bygge med saddeltag, så det nye kommer til at flugte med det gamle?, lød det fra rådmand Jette Skive (DF).

Heller ikke Alternativets Liv Gro Jensen og den konservative Mette Skautrup var positive overfor projektet som det foreligger.

Og fra den radikale Eva Borchorst Mejnertz lød det:

- Efter min mening er der tale om en smuk, gammel og bevaringsværdig villa, der bare fremstår misligeholdt.

Sagen kommer nu på dagsordenen i byrådets tekniske udvalg og vender derefter tilbage på byrådets dagsorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce