Annonce
Aarhus

Flere nedrivninger måske på vej: Endnu en villa på Langelandsgade er i farezonen

Det er villaen her på Langelandsgade 35A, der nu måske skal rives ned for at give plads til et etagebyggeri med 20 mindre lejligheder. Foto: Jens Thaysen

Gammel villa på den nederste del af Langelandsgade kan blive den næste i rækken, der må lade livet til fordel for nybyggeri og byfortætning. Projektet skal nu granskes nærmere i byrådet tekniske udvalg, inden byrådet træffer beslutning.

AARHUS: Der er rift om at få lov til at rive gamle villaer på Langelandsgade ned for at erstatte dem med etageboligbyggeri.

Onsdag gav byrådet tilladelse til nedrivning af villaen Langelandsgade 106.

På samme byrådsmøde behandlede byrådet også et forslag om at rive en tilsvarende villa, Langelandsgade 35A - på hjørnet af Langelandsgade og Møllevejen - ned.

Også her er planen at opføre et nybyggeri med i alt 20 mindre lejligheder.

Annonce
Sådan forestiller arkitekterne, at et nybyggeri på hjørnet af Langelandsgade og Møllevejen kan komme til at se ud - med saddeltag på de to yderste bygningskroppe og tagterrasse på hele midterstykket.Illustration: Arkitema Architects

Både saddeltag og tagterrasse

Planen er et byggeri i tre og en halv etage med saddeltag i begge ender mod eksisterende bygninger og i fire etager med tagterrasse, drivhus og teknik på toppen.

Byrådet valgte at sende denne sag til behandling i teknisk udvalg - dels for at give naboer mulighed for at få foretræde for udvalget, dels for at se nærmere på projektet.

Alligevel fik forslaget mere end ét ord med på vejen i byrådssalen.

Smuk, gammel og misligeholdt

- Vi er i gang med fortætning i stor stil. Det er trist, at det hele ligner hinanden. Klods på klods. Hvorfor vil man ikke bygge med saddeltag, så det nye kommer til at flugte med det gamle?, lød det fra rådmand Jette Skive (DF).

Heller ikke Alternativets Liv Gro Jensen og den konservative Mette Skautrup var positive overfor projektet som det foreligger.

Og fra den radikale Eva Borchorst Mejnertz lød det:

- Efter min mening er der tale om en smuk, gammel og bevaringsværdig villa, der bare fremstår misligeholdt.

Sagen kommer nu på dagsordenen i byrådets tekniske udvalg og vender derefter tilbage på byrådets dagsorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce