Annonce
Østjylland

Dorte og René driver campingplads på 12. år: Rift om luksushytter og flere gæster fra udlandet

Beliggenheden lige ned til stranden er et stort trækplaster for campingpladsen i Husodde, som er godt i gang med en travl tid. Arkivfoto
For 10 år siden kom 90 procent af gæsterne på campingpladsen i Husodde fra Danmark. I dag er der lige så mange gæster fra udlandet som fra Danmark.

Horsens: Det er midt i højsæsonen på campingpladsen ved Husodde, som ægteparret Dorthe og René Kofoed driver på 12. år. Med det tidsperspektiv kan parret se en tydelig udvikling. I dag kommer langt flere gæster fra udlandet, og så er der rift om luksushytterne.

- Da vi begyndte, kom omkring 10 procent af gæsterne på campingpladsen fra udlandet. I dag kommer omkring halvdelen af gæsterne fra udlandet, siger René Kofoed.

Bag udviklingen ligger en aktiv indsats for at gøre opmærksom på sig selv. Ikke mindst ved at deltage i feriemesser i udlandet.

- Vi har flest tyskere, så komme hollændere, nordmænd og svenskere. Men vi har også folk længere væk fra, fortæller René Kofoed.

Når man skal sælge sig selv, handler det primært om beliggenhed.

- Vi er tæt på stranden, på byen og naturen. Det er sådan noget, vi sælger os selv på.

Og fra campingpladsen ved Husodde kan man på dagsture besøge et væld af seværdigheder.

- For to år siden begyndte vi at markedsføre os med navnet Horsens City Camping - ved skov og strand. Næsten lige meget hvor man er i Danmark, så kender man Horsens på den gode måde. Man kender byen for fodbold, Fængslet og alle koncerterne. Det er en fjer i hatten til Horsens, siger Rene Kofoed, som derfor har taget bynavnet til sig i stedet for Husodde Strand Camping.

Annonce
René Kofoed er sammen med familien i gang med den 12. sæson på den lokale campingplads. Arkivfoto: Morten Pape

Mere run på luksus

En anden tendens, han oplever, er, at der er en større efterspørgsel på luksus under campingferien.

- Vi har i år udvidet med seks luksushytter, og de er stort set lejet ud resten af sæsonen med enkelte undtagelser. De har komfur, opvaskemaskine og badeværelse. Det var det helt rigtige at gøre, da vi valgte at udvide med dem. Og det varer ikke 10 år, før vi køber flere, siger René Kofoed, som set i bagklogskabens klare lys erkender, at de nok skulle have investeret i nogle luksushytter lidt tidligere.

Hytter, som ikke mindst børnefamilierne nyder glæde af.

Samtidig oplever han også flere teltcampister, som kører rundt i elbiler og på cykler.

Alt sammen forandringer, der stiller krav til pladsens faciliteter.

- Vi skal nå at omstille os hurtigt.

Vejret er perfekt

Campingpladsen råder over 240 pladser - inklusive pladser til autocampere samt 25 hytter. Gennem årene er flere og flere af pladserne til campingvogne blevet ombygget, så de også passer til autocampere. Dog er der stadig særlige pladser til de helt store autocampere.

Og René Kofoed lyder som en rigtig tilfreds mand.

- Vi havde en bedre juni end sidste år, og juli tegner også godt. Det er det helt perfekte vejr med 20-25 grader. Så gør det ikke noget, at det regner lidt morgen eller aften, så bliver det ikke så støvet, men er stadig grønt.

Så det tegner godt for sommeren, som er den afgørende tid for campingpladsen.

- Vi tjener 80 procent af lønnen på otte uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce