Annonce
Aarhus

Flere penge mellem hænderne: Du er rigere i Aarhus end i andre byer

Akrivfoto: Kristian Djurhuus/Scanpix
Århusianerne tjener en smule mindre i løn end Københavnerne. Til gengæld har beboerne i Aarhus flere penge til rådighed, end de der bor i hovedstaden og de andre fem store byer.

AARHUS: Det kan godt være, at århusianerne må nøjes med en smule mere i løn end københavnerne.

Men det betyder ikke, at der er flere penge at hente ved at bo og arbejde i København. Faktisk tværtimod.

Ifølge 6-bysrapporten har århusianerne nemlig flere penge mellem hænderne, når renteudgifter, skat og lignende er betalt.

Den disponible indkomst - eller med andre ord de penge, som man har til rådighed, efter at skatten er betalt - er nemlig højst i Aarhus, hvis man sammenligner med de fem andre store byer i Danmark.

Det betyder, at århusianerne har knapt 20.000 kroner mere til rådighed i budgettet om året, end borgerne i Randers har. Knapt så signifikant en forskel er der at spore i forhold til København, hvor overskuddet løber op i 8.000 kroner ekstra for århusianerne om året.

Derfor er der i sidste ende flere penge i pungen, når lønnen er gået ind, og skatten er betalt, hvis du bor i Aarhus, end hvis du bor i København, ifølge tal fra rapporten.

Tallene baserer sig på de nyeste tal fra Danmarks Statistik fra 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce