Annonce
Debat

Flere penge til børnene: Det glæder mig som far og politiker

"Jeg tror, de fleste forældre genkender følelsen af, at vores børns ve og vel, deres hverdag i institutionen, er noget af det mest afgørende for vores egen glæde i hverdagen. Jeg elsker at aflevere mine unger her på Risvangen, og det er, fordi jeg ved, at de er trygge og glade, om ikke hele tiden, så helt grundlæggende. Men børneområdet skal styrkes", skriver Jens Joel. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Jeg tror, de fleste forældre genkender følelsen af, at vores børns ve og vel, deres hverdag i institutionen, er noget af det mest afgørende for vores egen glæde i hverdagen. Jeg elsker at aflevere mine unger her på Risvangen, og det er, fordi jeg ved, at de er trygge og glade, om ikke hele tiden, så helt grundlæggende.

Men børneområdet skal styrkes. Vi tog et vigtigt skridt med minimumsnormeringerne sidste år, og nu styrker vi børneforskningen, som skal hjælpe endnu flere børn til at blomstre.

Alle børn fortjener en god start på livet. Vi skal hele tiden blive klogere på, hvordan vi skaber de bedste rammer, så flere af landets mindste trives både fysisk, mentalt og socialt.


Vores børn er det vigtigste, vi har, og de fortjener hver og én de bedste muligheder, vi overhovedet kan give dem.


Vores børn er det vigtigste, vi har. Derfor aftalte vi sidste år at indføre minimumsnormeringer, og det var ikke et sekund for tidligt, at vi fik flere voksne i institutionerne. Men antallet af voksne gør det ikke alene. Vi er nødt til også at se på, hvordan vi styrker kvaliteten.

Derfor har regeringen nu afsat 50 millioner kroner årligt i 2021-2024 til at opbygge og styrke den danske pædagogiske forskning rettet mod vores mindste børn. På den måde kan vi blive klogere på, hvordan vi styrker pædagoguddannelsen og højner kvaliteten i dagtilbuddene, så alle børn får den bedst mulige start på livet.

Det er en stor glæde for mig – både som far og som børne- og undervisningsordfører - at vi nu får pengene ud at arbejde for børn i alderen 0-6 år. Vi ved, at den tidlige indsats har uvurderlig betydning, fordi de første år er de vigtigste i vores børns udvikling. Vi ved også, at det giver god samfundsøkonomisk mening at investere i lige netop denne gruppe.

Udover løftet af den pædagogiske forskning er det væsentligt også at nævne, at grøn forskning når nye højder med 2,7 milliarder kroner. Det er tæt på en fordobling af sidste års rekord på 1,5 milliarder kroner til grøn forskning. Det er vigtigt for fremtiden – og dermed også for vores børn og unge, der skal overtage kloden efter os. Alt i alt en rigtig god aftale, som børn og børnebegejstrede kan være glade for.

Vores børn er det vigtigste, vi har, og de fortjener hver og én de bedste muligheder, vi overhovedet kan give dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Aarhus

Kvindemuseet er en KØN redelighed - og den blander byrådet sig ikke i

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Sport

Sejr over spansk storhold var ikke nok: Bakken Bears er ude af Champions League

Annonce