Annonce
Aarhus

Flere penge til hospital i Skejby: Ansatte svæver mellem vild begejstring og dyb bekymring

De knap 10.000 ansatte på Aarhus Universitetshospital har på flere måder demonstreret for at få flere penge til supersygehuset. Nu ser anstrengelserne ud til at give bonus. Arkivfoto: Jens Thaysen
Aftale mellem Danske Regioner og regeringen åbner for flere penge til det nødlidende Aarhus Universitetshospital. Medarbejderne er umiddelbart begejstrede, men de ser stadig mange store udfordringer, der på sigt kan give nye økonomiske problemer
Annonce

AARHUS: Vild begejstring og dyb bekymring.

De to modsatrettede følelser går onsdag eftermiddag hånd i hånd hos de ansatte på Aarhus Universitetshospital.

Medarbejderne er fokuserede på den ny aftale, som regionerne og regeringen har indgået om sundhedsområdet. Aftalen giver Region Midtjylland 320 millioner kroner mere på budgettet i 2020 end i 2019 samt et engangsbeløb på 100 millioner kroner til flytteudgifter.

Den nye aftale giver mulighed for, at supersygehuset kan droppe varslede besparelser fra 2020 og frem. Den endelige afklaring heraf afventer Regionsrådets budgetforhandlinger og vedtagelsen af budget 2020 i Region Midtjylland.

- Aftalen er et skridt i den rigtige retning. Men pengene til Aarhus Universitetshospital er grundlæggende et plaster på et åbent sår, som skal behandles langt mere gennemgribende for at gro sammen. Der er stadig helt basale udfordringer, hvor eksempelvis stigende udgifter til medicin er lig med færre sygeplejersker. Vi har også brug for et opgør med produktions-tankegangen, der får lov til at herske i stedet for et fokus på kvalitet, siger Gert Petersen, kredsnæstformand, Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland.

Aftalen er et skridt i den rigtige retning. Men pengene til Aarhus Universitetshospital er grundlæggende et plaster på et åbent sår, som skal behandles langt mere gennemgribende for at gro sammen. Der er stadig helt basale udfordringer.

Gert Petersen, Dansk Sygeplejeråd

Annonce

Aftale køber tid

Etableringen af det ny Aarhus Universitetshospital i Skejby er endt i voldsomme økonomiske problemer.

Senest har ledelsen varslet en sparerunde på i alt 450 millioner kroner, og de første 150 millioner kroner skal findes i år.

Den ny økonomiaftale mellem Danske Regioner og regeringen fjerner ikke sparekravet for 2019. Men aftalen giver Region Midtjylland ekstra 320 millioner kroner på næste års budget, og de penge kan ende med at annullere de varslede nedskæringer i 2020.

- Det bliver stadig drøjt at nå et sparemål på 150 millioner kroner i indeværende år. Men jeg er begejstret for, at aftalen trods alt giver en form for ro til at arbejde med de grundlæggende udfordringer for Aarhus Universitetshospital og resten af det danske sundhedsvæsen. Den køber os tid, og vil helt sikkert løfte stemningen og give tro på fremtiden, vurderer Gitte Anna Madsen, fællestillidsrepræsentant for Yngre Læger på Aarhus Universitetshospital.

Gitte Anna Madsen er tilfreds med, at politikerne i den ny regering lever op til løfterne fra valgkampen.

Aarhus Universitetshospital er skabt ved at samle alle regionens Aarhus-hospitaler på en adresse i Skejby, Arkivfoto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Bandekonflikt ulmer igen i Aarhus: 23-årig sigtet efter bandeparagraf

USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce