Annonce
Udland

Ni personer dræbt i to skyderier i Hanau i Tyskland

Kai Pfaffenbach/Reuters
En mand med højreekstreme holdninger har i alt dræbt 11 personer, herunder sin mor og sig selv, i Tyskland.

Otte mennesker blev onsdag aften dræbt i to skyderier i den tyske by Hanau i delstaten Hessen. Desuden er en niende person, som blev såret af skud, senere død af sine kvæstelser.

Annonce

Flere af ofrene har udenlandsk baggrund, oplyser myndigheder torsdag formiddag ifølge nyhedsbureauet dpa.

Skyderierne, som også har efterladt flere såret, udløste en stor politijagt på den skyldige.

Den formodede 43-årige gerningsmand blev senere fundet død i sin bolig. Hans 72-årige mor blev også fundet død i boligen. Våbnet brugt ved skyderierne blev fundet ved siden af den mistænkte.

Formodningen er, at gerningsmanden dræbte sig selv og sin mor, oplyser Peter Beuth, indenrigsminister i den tyske delstat Hessen, ifølge dpa.

Myndigheder oplyser, at der ikke er indikationer på, at der er andre gerningsmænd.

Inklusive gerningsmanden og hans mor er i alt 11 døde efter skyderierne.

Gerningsmanden skal ifølge avisen Bild have efterladt et brev og en video, hvori han udtrykker højreekstreme holdninger.

Beuth bekræfter, at der var fremmedfjendske motiver bag angrebene. Sagen bliver efterforsket som terror, oplyser han.

Ifølge avisen Bild var den formodede gerningsmand tysk statsborger med navnet Tobias R.

I hans bil er der fundet ammunition og geværmagasiner. Manden havde jagttegn, skriver Bild. Det bekræfter minister Peter Beuth.

Det første angreb skete ifølge politiet og lokale medier omkring klokken 22, da en person angreb en vandpibecafé i den centrale del af Hanau. Tre personer blev dræbt foran bygningen ifølge mediet OP-Online.

Vidner har oplyst, at de hørte omkring ti skud.

Derefter flygtede gerningsmanden angiveligt i bil til en bydel ved navn Kesselstadt i den vestlige del af Hanau.

Her ringede han angiveligt på dørklokken til en vandpibecafé og skød og dræbte fem personer, der befandt sig i rygeområdet, beretter Bild.

Ofrene, hvoraf den ene var en kvinde, var ifølge Bild af kurdisk afstamning.

- Ofrene er personer, vi har kendt i årevis, siger barchefens søn til dpa.

Blandt de dræbte er to af stedes ansatte.

Også tyrkere er dræbt under angrebene. Det fortæller en talsperson for den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, ifølge dpa. Det vides ikke, hvor mange tyrkere der er tale om.

Hanau, der har næsten 100.000 indbyggere, ligger cirka 20 kilometer fra Frankfurt.

Tyskland har de seneste år lagt jord til flere angreb fra ekstremister, skriver dpa. Et af dem kostede 12 mennesker livet i Berlin i december 2016, da et køretøj blev styret ind i et julemarked.

Især angreb udført af personer eller grupper på den yderste højrefløj er en stigende bekymring for myndighederne, skriver dpa.

I oktober sidste år blev to personer dræbt i et antisemitisk angreb i den østtyske by Halle.

Og fredag anholdt tysk politi 12 medlemmer af en ekstremistisk højrefløjsgruppe. Anholdelserne skete på mistanke om, at gruppen havde planlagt storstilede angreb på moskéer.

/ritzau/

Artikel fra Bild.de
OP Online.de
Kai Pfaffenbach/Reuters
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce