x
Annonce
Aarhus

Flere pladser til hjemløse under coronakrisen: En hjælp til særligt udsatte borgere

Alle forsorgspladser indrettes med egen indgang og separate toiletforhold for at sikre mod smittespredning. Arkivfoto: Axel Schütt
Aarhus Kommune er i gang med at oprette 13 særlige forsorgspladser til hjemløse, der smittes med coronavirus. Desuden forberedes 10 ekstra pladser, og vinterherberget forlænges i en måned.

AARHUS: Hjemløse og andre socialt udsatte borgere er i særlig risiko, hvis de smittes med coronavirus.

Derfor indretter Aarhus Kommune 13 særlige forsorgspladser med egen indgang og separate toiletforhold for at sikre mod smittespredning.

- Vi gør altid, hvad vi kan, for at skaffe pladser til syge borgere, der henvender sig på vores forsorgshjem med feber eller andre symptomer. Men i forhold til coronavirus har vi et særligt ansvar, fordi sygdommen er så smitsom, og hjemløse og andre socialt udsatte er ekstra sårbare, siger Kristian Würtz, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Derfor etableres særlige forsorgspladser, hvor borgere, der har COVID-19, kan opholde sig afskærmet fra resten af beboerne.

10 af pladserne målrettes voksne på Forsorgshjemmet Østervang, mens tre af pladserne er beregnet for unge og indrettes på Ungeherberget Malmøgade.

Hvis smittespredningen i samfundet gør det nødvendigt at oprette flere pladser end de 13, forbereder kommunen at udvide med yderligere 10 pladser.

- Men det håber vi ikke, bliver tilfældet, siger Kristian Würtz.

Annonce

Vinterherberg forlænges

Derudover forlænges vinterherbergets åbningstid med en måned til slutningen af april, efter regeringen valgte at forlænge puljen til landets nødherberger.

- Jeg er glad for, at regeringen giver mulighed for, at vi kan forlænge tilbuddet. Der er tale om en målgruppe, som er ilde stedt, hvis de bliver syge af corona, siger Kristian Würtz.

Alle forsorgshjem er desuden åbne, selvom de kører for nedsat kraft som følge af den generelle nedlukning. Det samme gælder en lang række andre tilbud som herberger, døgnvarmestue, stofindtagelsesrum og Værestedet i Jægergårdsgade.

- Vi opfordrer til, at de borgere, som har en bolig opholder sig derhjemme for at passe på sig selv og andre. Men hvis man har brug for hjælp, så skal man naturligvis kunne opsøge den, lyder det fra rådmanden.

Borgere, der er hjemsendte, får tilbud om at afhente mad i døren ved Værestedet. Hvis dette er umuligt, bringer medarbejdere mad ud til borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce