Annonce
Aarhus

Flere pladser til hjemløse under coronakrisen: En hjælp til særligt udsatte borgere

Alle forsorgspladser indrettes med egen indgang og separate toiletforhold for at sikre mod smittespredning. Arkivfoto: Axel Schütt
Aarhus Kommune er i gang med at oprette 13 særlige forsorgspladser til hjemløse, der smittes med coronavirus. Desuden forberedes 10 ekstra pladser, og vinterherberget forlænges i en måned.

AARHUS: Hjemløse og andre socialt udsatte borgere er i særlig risiko, hvis de smittes med coronavirus.

Derfor indretter Aarhus Kommune 13 særlige forsorgspladser med egen indgang og separate toiletforhold for at sikre mod smittespredning.

- Vi gør altid, hvad vi kan, for at skaffe pladser til syge borgere, der henvender sig på vores forsorgshjem med feber eller andre symptomer. Men i forhold til coronavirus har vi et særligt ansvar, fordi sygdommen er så smitsom, og hjemløse og andre socialt udsatte er ekstra sårbare, siger Kristian Würtz, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Derfor etableres særlige forsorgspladser, hvor borgere, der har COVID-19, kan opholde sig afskærmet fra resten af beboerne.

10 af pladserne målrettes voksne på Forsorgshjemmet Østervang, mens tre af pladserne er beregnet for unge og indrettes på Ungeherberget Malmøgade.

Hvis smittespredningen i samfundet gør det nødvendigt at oprette flere pladser end de 13, forbereder kommunen at udvide med yderligere 10 pladser.

- Men det håber vi ikke, bliver tilfældet, siger Kristian Würtz.

Vinterherberg forlænges

Derudover forlænges vinterherbergets åbningstid med en måned til slutningen af april, efter regeringen valgte at forlænge puljen til landets nødherberger.

- Jeg er glad for, at regeringen giver mulighed for, at vi kan forlænge tilbuddet. Der er tale om en målgruppe, som er ilde stedt, hvis de bliver syge af corona, siger Kristian Würtz.

Alle forsorgshjem er desuden åbne, selvom de kører for nedsat kraft som følge af den generelle nedlukning. Det samme gælder en lang række andre tilbud som herberger, døgnvarmestue, stofindtagelsesrum og Værestedet i Jægergårdsgade.

- Vi opfordrer til, at de borgere, som har en bolig opholder sig derhjemme for at passe på sig selv og andre. Men hvis man har brug for hjælp, så skal man naturligvis kunne opsøge den, lyder det fra rådmanden.

Borgere, der er hjemsendte, får tilbud om at afhente mad i døren ved Værestedet. Hvis dette er umuligt, bringer medarbejdere mad ud til borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce