Annonce
Sport

Flere roser til Antonsen efter finale-nederlag

Anders Antonsen (til venstre) og vinderen Chou Tien Chen blev hyldet efter den flotte finale i Indonesia Open. Foto: EPA/ADI WEDA
Anders Antonsen tabte søndag finalen ved Indonesia Open, men den århusianske badmintonspiller bliver rost for sin udvikling i 2019.

BADMINTON: - Jeg er den næste store danske herresinglespiller. Det er der ingen tvivl om.

Sådan lød ordene fra Anders Antonsen, da han for tre år siden trådte op på det øverste trin på medaljepodiet i turneringen Scottish Open. Dengang lød det måske en smule kækt for de fremmødte tilskuere i den skotske hovedstad, men i løbet af de seneste sæsoner er badmintonspilleren med den store selvtillid godt på vej til at tage skridtet ind i den øverste top af verdenseliten. Alene i 2019 er det blevet til sejr i Indonesia Masters i januar, guld ved European Games og senest søndag middag stod den 22-årige århusianer igen i en finale på verdensplan.

Det endte godt nok med et nederlag i tre sæt til Chou Tien Chen, men først efter et længerevarende drama, hvor Antonsen igen fik vist prøver på sit niveau. Ikke mindst rent mentalt i slutningen af andet sæt, hvor han balancerede på et nederlag i to sæt, men endte med at vinde sættet 26-24 efter to fjerbolde lige præcis holdt sig på den rigtige side af baglinjen.

- Der er en del faktorer, som selvfølgelig spiller ind på sådan en finale her, men der var for mange uprovokerede fejl i specielt tredje sæt fra Anders' side, sagde landstræner Kenneth Jonassen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark efter nederlaget til verdensranglistens nummer tre, der har vundet alle fem interne opgør mellem de to spillere.

- Men når jeg siger uprovokerede fejl, er det ment på den måde, at Chou får for mange nemme point, men det er langt hen ad vejen også hans fortjeneste. Men Anders (Antonsen, red.) spiller verdensklassebadminton og laver comeback, efter comeback, efter comeback i den her finale, og det er meget imponerende. De to herrer bød op til verdensklassebadminton. Skarpt offensivt spil og imponerende defensivt. Det var en rigtig flot finale. Jeg er exceptionelt stolt af Anders' præstation gennem turneringen. Han er inde i en god fase, og han modner sig dag for dag, lød det fra landstræneren.

Annonce
Begge spillere lagde sig fladt ned på gulvet efter det lange og udmattende drama i finalen. Foto: (Photo by ADEK BERRY / AFP)

Mere moden

Anders Antonsen har gennem de seneste par sæsoner brugt mange kræfter på at få bygget mere fysik på kroppen og havde blandt andet et svært 2018. Blandt andet på grund af migræne og kramper. Det seneste år har dog vist, at århusianeren er godt på vej mod den verdenstop, som han selv forudsagde, at han ville blive en del af.

Med andenpladsen i Indonesia Open rykker han ind i top 10 på verdensranglisten og får desuden 42.500 amerikanske dollars på bankkontoen.

Sportschefen hos Badminton Danmark Jens Maibom fortæller i en pressemeddelelse, at han er meget imponeret over den udvikling, som den unge dansker er inde i.

- Jeg glæder mig meget på Anders' vegne over den positive proces, han er inde i, efter hans sæson i 2018 var hæmmet af migræne og kramper. Det har han fået bugt med, og han er blevet en mere moden person, der lever sit liv som atlet på en disciplineret og professionel måde. Det lover godt for hans videre karriere og udvikling, selvom det stadig kræver masser af hårdt arbejde og dedikation, før han kan indfri sit mål om at blive verdens bedste, siger sportschefen og fortsætter:

- Han er gået fra at lave enkeltstående resultater til nu at kunne sætte en flot turnering sammen med flere gode kampe. Det gjorde han også ved Indonesia Masters, Spain Masters og senest ved European Games, og det er et klart bevis på, at han er i gang med en rigtig flot sæson og har taget et skridt opad, lyder det.

Anders Antonsen skal allerede i aktion igen i denne uge, hvor han stiller til start i Japan Open. Her møder han inderen Sameer Verma i hans første kamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce