Annonce
112

Flere tilfælde af vold i weekenden

Modelfoto

AARHUS: Politiet har foreløbig i weekenden modtaget tre anmeldelser om vold og forsøg på i Aarhus.

Lørdag eftermiddag anmeldte en 24-årig mand, at han natten til lørdag kl. 03.10 på Åboulevarden var blevet tildelt et kraftigt slag med flad hånd ved tindingen og venstre øje.

Søndag kl. 04.13 modtog politiet en anmeldelse om vold på Skt. Clemens Stræde. Her var en 26-årig mand blevet slået i ansigtet med et knytnæveslag af en 19-årig mand, så den 26-årigs næse begyndte at bløde. Dørmænd havde efterfølgende tilbageholdt den 19-årig mand, indtil politiet kom frem til stedet.

Og endelig modtog politiet lørdag en anmeldelse om forsøg på vold i en butik i M.P. Bruuns Gade. En 33-årig kvinde henvendte sig på politigården for at anmelde forsøg på vold sket kl. 10.45 mod hendes 22-årig kvindelig kollega. En kunde i en butik havde slået ud efter den 22-årige i butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce