Så mange bruger banen til Grenaa, at Midttrafik fordobler antallet af afgange i myldretiden, når letbanen går i gang.
Jernbanen mellem Aarhus og Grenaa er i de sidste fire år blevet en stor succes.
Så mange passagerer bruger banen, at Midttrafik har set sig nødsaget til at ændre oplægget i køreplanen på både letbanen fra Aarhus H gennem Skejby og Lisbjerg til Lystrup. Og på den gamle strækning gennem Risskov
Nyt oplæg til drift af letbanen
Fire afgange i timen på Hornslet-Aarhus via Risskov.
Afgange fra Aarhus H via Skejby-Lisbjerg-Lystrup fortsætter ikke til Hornslet som tidligere planlagt. De stopper i stedet i Lystrup.
Oplægget indeholder også mulighed for halvtimesdrift til Grenaa i myldretiden.
Desuden foreslås det at imødekomme væksten i antallet af rejsende på strækningen Aarhus-Odder ved at forlænge nogle afgange fra Tranbjerg til Mårslet i myldretiden.
I dag kører toget mellem Grenaa og Aarhus to gange i timen indtil først på aftenen. Om to et halvt år, når letbanen begynder at køre, vil der være 15 minutters drift på strækningen gennem Risskov. Altså dobbelt så mange myldretidsafgange som i dag.
For at få køreplanen til at passe må Midttrafiks letbanesekretariat opgive sin oprindelige plan om at lade letbanens afgange gennem Skejby, Lisbjerg og Lystrup fortsætte helt til Hornslet.
Nu er planen, at disse tog slutter i Lystrup.
»Det giver ulemper for de rejsende, der skal fra Hornslet til Skejby. I stedet for at køre direkte skal de nu skifte i Lystrup,« siger projektleder Ole Sørensen til Midttrafiks hjemmeside.
Han kan dog trøste passagerne med, at de kun kommer til at vente tre minutter, når de skal skifte tog i Lystrup. Fra 2010 til 2013 er antallet af rejsende på banen mellem Grenaa og Aarhus steget med 66 procent. Det er noget af et trafikspring, som Ole Sørensen har tre forklaringer på:
Først blev skinnelegemet grundigt renoveret. Det skete i 2004 og 2005.
I 2010 blev det rullende materiel voldsomt fornyet. Grenaabanens dieseldunstende MR-tog blev sendt på pension. På det tidsspunkt havde de ældste MR-tog 36 år på bagen.
De gamle tog blev erstattet af moderne og langt mere komfortable Desiro-tog.
Sidst, men ikke mindst, blev Grenaabanen og Odderbanen i 2011 lagt sammen, så man nu kan køre fra Grenaa til Odder uden at skfite tog.
»Samlet set er det blevet nemmere og hurtigere at tage tog til og fra Aarhus, og det har gjort offentlig transport attraktiv for en kundegruppe, der tidligere foretrak bilen,« siger Ole Sørensen.