Annonce
Indland

Flere udlændinge forlader Danmark med lommepenge fra staten

Stadig flere indvandrere og flygtninge tager imod tilbud om at rejse hjem mod kontant betaling, viser nye tal.

En økonomisk gulerod fra staten får et stigende antal flygtninge og indvandrere til at forlade Danmark og returnere til deres hjemlande.

Det viser nye tal fra Dansk Flygtningehjælp ifølge Kristeligt Dagblad.

Den såkaldte repatrieringsstøtte dækker udgifter til flybillet og flytning. Desuden modtager personerne et tilskud på op til 133.866 kroner til at komme på fode i hjemlandet.

Støtten hører under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

De nye tal viser, at mens cirka 150 personer fik repatrieringsstøtte i 2014 og 2015, steg antallet af flygtninge og indvandrere, der rejser hjem med lommepenge fra de danske myndigheder, til over 300 i 2016 og 2017.

Tendensen ser ud til at fortsætte i 2018, hvor 232 personer har taget imod den særlige støtte frem til udgangen af august.

Udviklingen glæder udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Vi ser en stigning, og det er positivt, nu hvor tallene ellers har ligget meget stabilt i en årrække, siger hun til Kristeligt Dagblad.

- Mit fokus er, at de mennesker, der kan rejse hjem og måske aldrig er faldet til i Danmark, får en mulighed for at begynde forfra i deres hjemland. Hvis man ikke er faldet til her, giver det ingen mening, at man skal være her, siger Inger Støjberg.

Hos Dansk Flygtningehjælp kan asylchef Eva Singer ikke pege på en entydig forklaring på de seneste års stigninger i antal repatrierede. Tallene kan ifølge hende skyldes løbende forbedringer af repatrieringsordningen og bedre støtte til børns skolegang.

- Men vi ved også, at flere somaliere har fået inddraget deres opholdstilladelse, og det kan have skabt en utryghed hos den gruppe, som gør, at de har valgt at rejse hjem, siger Eva Singer til Kristeligt Dagblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce