Annonce
Aarhus

Flere vejarbejder rammer Aarhus i weekenden: Få overblikket her

Flere af vejarbejderne kommer til at foregå om natten, men nogle kommer også til at påvirke myldretidstrafikken. Foto: Axel Schütt
Fra fredag aften og de næste uger frem starter der vejarbejde flere steder i Aarhus. Dem kan du få overblikket over her.

AARHUS: Hvis du skal ud at køre i bil i Aarhus i weekenden og den næste uges tid, kan det godt være at du skal pakke en ekstra portion tålmodighed. I hvert fald begynder flere vejarbejder i løbet af weekenden, og det kan give lidt udfordringer for især bilister.

Vejarbejderne rammer både Viborgvej, Randersvej og Skanderborgvej på forskellige tidspunkter, og for at gøre det nemmere at finde rundt i, har vi lavet en liste med arbejderne her.

Annonce

Viborgvej spærret mellem Ceres og Ringgaden

Illustration: Aarhus Kommune

Et større arbejde, der blandt andet skal sikre, at der kan komme varme til de nye bydele ved Godsbanen, Søren Frichs Vej og det gamle amtssygehus.

Derfor bliver Viborgvej spærret mellem Ceres-krydset og Ringgaden fra fredag klokken 20.00 og frem til mandag morgen klokken 5.00.

Krydset mellem Åby Ringvej og Viborgvej delvist lukket

Illustration: Aarhus Kommune

Lidt længere oppe ad Viborgvej går et vejarbejde i gang nogle timer før det første stopper. Krydset mellem Åby Ringvej og Viborgvej bliver nemlig delvist lukket, da det skal have nyt asfalt.

Det arbejde foregår mellem søndag klokken 20.00 og 20. september klokken 5.00

Skanderborgvej har kun et spor fra søndag

Illustration: Aarhus Kommune

Også på Skanderborgvej skal der arbejdes på fjernvarmen, og det sker i samme ombæring som jernbanen, der løber over Skanderborgvej skal elektrificeres.

Derfor bliver en del af vejen spærret, så der fra 15. september og 10 uger frem kun er et spor åbent i hver retning mellem Hasselager Centervej og Ringvej Syd.

Også kun ét spor ved Ikea

Illustration: Aarhus Kommune

Et af de travle steder i den århusianske myldretid - rundkørslen ved Randersvej og Søftenvej - skal have ny asfalt.

Det arbejdet begynder også 15. september og foregår frem til 27. september. Det bliver dog mellem 19.00 og 5.00 alle dagene, og derfor skulle det ikke blive til den store gene for myldretidstrafikken.

Nogle af naboerne vil måske opleve lidt larm, men de får en SMS fra entreprenøren, lyder det fra Aarhus Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce