Annonce
Aarhus

Flere vejarbejder rammer Aarhus i weekenden: Få overblikket her

Flere af vejarbejderne kommer til at foregå om natten, men nogle kommer også til at påvirke myldretidstrafikken. Foto: Axel Schütt
Fra fredag aften og de næste uger frem starter der vejarbejde flere steder i Aarhus. Dem kan du få overblikket over her.

AARHUS: Hvis du skal ud at køre i bil i Aarhus i weekenden og den næste uges tid, kan det godt være at du skal pakke en ekstra portion tålmodighed. I hvert fald begynder flere vejarbejder i løbet af weekenden, og det kan give lidt udfordringer for især bilister.

Vejarbejderne rammer både Viborgvej, Randersvej og Skanderborgvej på forskellige tidspunkter, og for at gøre det nemmere at finde rundt i, har vi lavet en liste med arbejderne her.

Annonce

Viborgvej spærret mellem Ceres og Ringgaden

Illustration: Aarhus Kommune

Et større arbejde, der blandt andet skal sikre, at der kan komme varme til de nye bydele ved Godsbanen, Søren Frichs Vej og det gamle amtssygehus.

Derfor bliver Viborgvej spærret mellem Ceres-krydset og Ringgaden fra fredag klokken 20.00 og frem til mandag morgen klokken 5.00.

Krydset mellem Åby Ringvej og Viborgvej delvist lukket

Illustration: Aarhus Kommune

Lidt længere oppe ad Viborgvej går et vejarbejde i gang nogle timer før det første stopper. Krydset mellem Åby Ringvej og Viborgvej bliver nemlig delvist lukket, da det skal have nyt asfalt.

Det arbejde foregår mellem søndag klokken 20.00 og 20. september klokken 5.00

Skanderborgvej har kun et spor fra søndag

Illustration: Aarhus Kommune

Også på Skanderborgvej skal der arbejdes på fjernvarmen, og det sker i samme ombæring som jernbanen, der løber over Skanderborgvej skal elektrificeres.

Derfor bliver en del af vejen spærret, så der fra 15. september og 10 uger frem kun er et spor åbent i hver retning mellem Hasselager Centervej og Ringvej Syd.

Også kun ét spor ved Ikea

Illustration: Aarhus Kommune

Et af de travle steder i den århusianske myldretid - rundkørslen ved Randersvej og Søftenvej - skal have ny asfalt.

Det arbejdet begynder også 15. september og foregår frem til 27. september. Det bliver dog mellem 19.00 og 5.00 alle dagene, og derfor skulle det ikke blive til den store gene for myldretidstrafikken.

Nogle af naboerne vil måske opleve lidt larm, men de får en SMS fra entreprenøren, lyder det fra Aarhus Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce