Annonce
Aarhus

Flere vil have studenterhue

30 ARHU Dimission 5 Dimission på Marselisborg Gymnasium med Jørgen Leth, biskop Kjeld Holm Foto: Kim Haugaard 29062007

De unge i Aarhus og resten af Region Midtjylland er glade for de almene gymnasier, der i år er mere eftertragtede end nogensinde.

De unge i Aarhus og resten af Region Midtjylland er glade for de almene gymnasier, der i år er mere eftertragtede end nogensinde.

Annonce

I hele Region Midtjylland er ansøgertallet gået frem med næsten 600 elever, så der ved ansøgningsfristens udløb er mere end 7.000 elever der har ønsket at kommet ind på et af gymnasierne i regionen.

I Aarhus-området er der fremgang på flere gymnasier, men tilbagegang på Egå Gymnasium og Aarhus Katedralskole, som begge toppede sidste år, som det fremgår af grafikken.

I år tordner Århus Satsgymnasium frem med 368 ansøgere mod 320 sidste år.

I Østjylland har Odder Gymnasium den største fremgang på hele 32,4 procent, fordi gymnasiet, der også får elever fra Beder-Malling fik 188 ansøgere mod 142 året før.

HF har en minimal fremgang i hele regionen og med tanke på de seneste to års store søgning til uddannelsen, er det bemærkelsesværdigt, at det er lykkedes at fastholde det høje ansøgerantal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce