Annonce
Aarhus

Flertal for whistleblower i Aarhus

Marc Perera Christensen (K) har selv ændret holdning og foreslår nu en whistleblowerordning i Aarhus - sammen med SF. Foto: Kim Haugaard

Socialdemokraterne har ændret holdning og vil nu alligevel støtte en whistleblowerordning. Dermed er der flertal for forslaget.

Annonce

AARHUS: Efter at forslaget er blevet afvist flere gange tegner sig nu et flertal for at indføre en såkaldt whistleblower-ordning i Aarhus Kommune. Det er en ordning, hvor medarbejdere skal kunne fortælle en uvildig person i kommunen om eventuelle ulovligheder eller uregelmæssigheder på arbejdspladsen.

Flertallet dukkede op, da SF og Konservative på byrådsmødet onsdag aften genfremsatte forslaget.

Det gjorde de som tillægsforslag i debatten om en tilbundsgående undersøgelse af ledelseslaget i Center for Byens Anvendelse. Det kunne alle være enige om, men der viste sig altså samtidig et flertal for en whistleblowerordning, da Socialdemokraternes Hans Halvorsen åbnede en dør:

- Vi har tidligere været imod, fordi vi har et tillidsmandssystem og fordi medarbejderudvalget i kommunen ikke mente, der var behov for det. Men nu skal vi ikke være mere konservative end de konservative selv. Så vi vil se positivt på en forsøgsordning på et par år, sagde Hans Halvorsen uden nærmere at begrunde partiets ændrede holdning.

Annonce

R og V imod

Med Socialdemokratiet, SF og Konservative bag er der et flertal i byrådet for en whistleblowerordning, når den vil blive fremsat som et konkret forslag på et senere byrådsmøde.

Til gengæld var Radikale imod. Og formentlig også Venstre:

- Det beslutter vi på et senere gruppemøde, os så vender vi tilbage. Men min personlige holdning er, at det er en syg, syg kultur, hvis det skulle være nødvendigt med en whistleblower. Det er miskredit over for ledelsen og kollegerne, hvis man ikke kan sige tingene som de er, sagde Gert Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce