Annonce
Østjylland

Endeligt besluttet i byrådet: Randers skal være en del af Visit Aarhus

Snart er det slut med det lokale turistkontor på Rådhustorvet, Visit Randers. Byrådet har besluttet, at Randers skal slutte sig til Visit Aarhus. Foto: Anne Myrup Pedersen
Fra nytår er det slut med Visit Randers. Et flertal i byrådet besluttede mandag eftermiddag, at kommunen slutter sig til destinationsselskabet Visit Aarhus. Mindretallet frygter, at Randers-attraktioner vil forsvinde i det nye, store samarbejde.
Annonce

Randers: 24 af 31 byrådsmedlemmer stemte på byrådsmødet mandag eftermiddag for, at Randers Kommune tilslutter sig Destination Aarhus. Det samme har kommunerne på Djursland samt Viborg, Silkeborg, Favrskov og Skanderborg allerede gjort.

Debatten før afstemningen tog næsten en time, for politikerne var bestemt ikke enige om, hvorvidt det er en god ide eller ej, at Randers bliver en del af et stort turisme-samarbejde.

Henning Jensen Nyhuus (S), Velfærdslisten, radikale og Beboerlisten stemte imod, mens Anker Boje (S), Iben Sønderup (S) og Frida Valbjørn Christensen (EL) undlod at stemme.

Louise Høeg (V) understregede, at hun ikke er i tvivl om, at mange vil holde øje med, om Visit Aarhus nu også lever op til dét, der står i resultatkontrakten.

- Nogle føler, at Aarhus skal styre det hele, men det kommer ikke til at passe. Vi mener, at den form for turisme, der findes i dag, er løbet fra Visit Randers. Jeg så gerne, at det hed Visit Østjylland, men kun hvis vi går med ind i det her, kan vi måske påvirke tingene, sagde Steen Bundgaard (S).

- Det giver ikke nogen mening, at vi skal hedde noget med Aarhus her i Randers.

Iben Sønderup (S), byrådsmedlem

Annonce

Køber ikke præmissen

- Ja, hvorfor hedder det ikke Destination Østjylland? Svaret er, at det er der ingen af de andre kommuner, der har ønsket. Randers er vel nærmest den sidste kommune i landet, der ikke har tilsluttet sig et destinationsselskab, sagde Daniel Madié (K).

- Radikale siger nej, fordi erhvervslivet i Randers næsten entydigt siger, at de vil bevare Visit Randers eller have et vist ejerskab. Det her er et lille skridt mod stor-Aarhus, advarede Mogens Nyholm (R).

- SF stemmer ja. Vi har haft tanker omkring, hvordan vi kan sikre Randers-indflydelsen. Men vi køber ikke præmissen om kampen Aarhus-Randers, for der er mange andre kommuner involveret i Visit Aarhus. I Odense er de glade for at være med i Wonderful Copenhagen. På samme måde kan vi noget i Randers, hvis turister alligevel er i Aarhus. Vi er et lille land, og afstandene er korte, sagde Rosa Lykke Yde (SF).

Annonce

Et stærkt brand

- Turismearbejdet kan vi sagtens selv klare, det har vi gjort i 100 år. Nu lukker og slukker vi på en lidt uværdig måde, sagde Henning Jensen Nyhuus (S).

- Når man er ude som turist, tager man de overordnede briller på. Man søger på et større område. Visit Aarhus er et brand ude i verden. Vi har hånd i hanke med, om Visit Aarhus lever op til dét, der står i resultatkontrakten, sagde Frank Nørgaard (DF).

- Det giver ikke nogen mening, at vi skal hedde noget med Aarhus her i Randers, sagde Iben Sønderup (S).

- Det vil være dumt af os ikke at lægge os i kølvandet af Aarhus, når de andre kommuner går med i det her, sagde Anders Buhl-Christensen (V).

Det nye samarbejde bliver en realitet fra nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Annonce