Annonce
Østjylland

Endeligt besluttet i byrådet: Randers skal være en del af Visit Aarhus

Snart er det slut med det lokale turistkontor på Rådhustorvet, Visit Randers. Byrådet har besluttet, at Randers skal slutte sig til Visit Aarhus. Foto: Anne Myrup Pedersen
Fra nytår er det slut med Visit Randers. Et flertal i byrådet besluttede mandag eftermiddag, at kommunen slutter sig til destinationsselskabet Visit Aarhus. Mindretallet frygter, at Randers-attraktioner vil forsvinde i det nye, store samarbejde.

Randers: 24 af 31 byrådsmedlemmer stemte på byrådsmødet mandag eftermiddag for, at Randers Kommune tilslutter sig Destination Aarhus. Det samme har kommunerne på Djursland samt Viborg, Silkeborg, Favrskov og Skanderborg allerede gjort.

Debatten før afstemningen tog næsten en time, for politikerne var bestemt ikke enige om, hvorvidt det er en god ide eller ej, at Randers bliver en del af et stort turisme-samarbejde.

Henning Jensen Nyhuus (S), Velfærdslisten, radikale og Beboerlisten stemte imod, mens Anker Boje (S), Iben Sønderup (S) og Frida Valbjørn Christensen (EL) undlod at stemme.

Louise Høeg (V) understregede, at hun ikke er i tvivl om, at mange vil holde øje med, om Visit Aarhus nu også lever op til dét, der står i resultatkontrakten.

- Nogle føler, at Aarhus skal styre det hele, men det kommer ikke til at passe. Vi mener, at den form for turisme, der findes i dag, er løbet fra Visit Randers. Jeg så gerne, at det hed Visit Østjylland, men kun hvis vi går med ind i det her, kan vi måske påvirke tingene, sagde Steen Bundgaard (S).

- Det giver ikke nogen mening, at vi skal hedde noget med Aarhus her i Randers.

Iben Sønderup (S), byrådsmedlem

Køber ikke præmissen

- Ja, hvorfor hedder det ikke Destination Østjylland? Svaret er, at det er der ingen af de andre kommuner, der har ønsket. Randers er vel nærmest den sidste kommune i landet, der ikke har tilsluttet sig et destinationsselskab, sagde Daniel Madié (K).

- Radikale siger nej, fordi erhvervslivet i Randers næsten entydigt siger, at de vil bevare Visit Randers eller have et vist ejerskab. Det her er et lille skridt mod stor-Aarhus, advarede Mogens Nyholm (R).

- SF stemmer ja. Vi har haft tanker omkring, hvordan vi kan sikre Randers-indflydelsen. Men vi køber ikke præmissen om kampen Aarhus-Randers, for der er mange andre kommuner involveret i Visit Aarhus. I Odense er de glade for at være med i Wonderful Copenhagen. På samme måde kan vi noget i Randers, hvis turister alligevel er i Aarhus. Vi er et lille land, og afstandene er korte, sagde Rosa Lykke Yde (SF).

Annonce

Et stærkt brand

- Turismearbejdet kan vi sagtens selv klare, det har vi gjort i 100 år. Nu lukker og slukker vi på en lidt uværdig måde, sagde Henning Jensen Nyhuus (S).

- Når man er ude som turist, tager man de overordnede briller på. Man søger på et større område. Visit Aarhus er et brand ude i verden. Vi har hånd i hanke med, om Visit Aarhus lever op til dét, der står i resultatkontrakten, sagde Frank Nørgaard (DF).

- Det giver ikke nogen mening, at vi skal hedde noget med Aarhus her i Randers, sagde Iben Sønderup (S).

- Det vil være dumt af os ikke at lægge os i kølvandet af Aarhus, når de andre kommuner går med i det her, sagde Anders Buhl-Christensen (V).

Det nye samarbejde bliver en realitet fra nytår.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Alarm 112

Over 100 beredskabsfolk kæmper stadig med 'usædvanlig' storbrand: - Det her er en ekstremt sjælden hændelse

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Kultur

Stil træskoene under trækronerne: Udbud og efterspørgsel baner vej for ny skovkirkegård i Horsens

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Østjylland

DN holdt valgmøde og afslørede resultatet af en rundspørge: Det mener flertallet af kandidaterne om Kattegatforbindelsen

Annonce