Annonce
Aarhus

Flertal i byrådet støtter borgerne: Planer om højhus ved Nørreport må vente

Nordeas planlagte byggeri - som det er aftalt mellem kommunen og banken og dens rådgivere uden at borgerne er blevet hørt, er ved at løbe ind i problemer. Det er nu tæt på et flertal i byrådet, der vil have området med ind i en samlet plan for dele af Aarhus Ø, inde de vil være med til at sætte grunden i udbus. Illustration: SHL

Der er nu bredt politisk flertal for at sætte et planlagt erhvervsbyggeri på 12-14 etager ved Nørreport i bero.

AARHUS: Mandag kunne Århus Stiftstidende fortælle, at der tegnede sig et politisk flertal mod et planlagt Nordea-byggeri på havneområdet "Hængslet"ved Nørreport, og nu kan avisen slå fast, at flertallet er en realitet.

Processen om det mulige erhvervsbyggeri har stået på i omkring to år, og byggeriet tæller blandt andet et højhus på 12-14 etager. Borgerne har dog på intet tidspunkt været hørt, og både dét og højhusplanerne har skabt massive protester fra beboerne i området.

Også politisk har både plan og proces mødt modstand. Således har Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti samt Enhedslisten og SF allerede meldt sig klar til at udskyde udbuddet af grunden, indtil en samlet udviklingsplan for området har været i høring blandt borgerne og efterfølgende er vedtaget i byrådet.

Nu har også Radikale Venstre meldt ud, at partiet støtter en udskydelse, og dermed har modstanden tilsyneladende samlet et flertal i byrådet. I en mail til Århus Stiftstidende konstaterer den radikale byrådskandidat Jakob Lavrsen, at han har sikret opbakning fra partiets byrådsgruppe.

- Jeg har hele tiden været imod Nordeas mastodontbyggeri. Det er horribelt og forfejlet at tilplastre hele havnefronten med beton. Vi vil skabe en by for mennesker, hvor det er rart at bo og opholde sig. For mig som medstifter og aktivt medlem af Midtbyens Fællesråd er det naturligt og essentielt at inddrage borgerne - også i byudviklingen. Processen har mildest talt været udemokratisk, og det skal vi ikke finde os i, skriver han.

Byrådsmedlem for Radikale Venstre, Rabih Azad-Ahmad, bekræfter over for avisen, at han bakker op om Jakob Lavrsens holdning:

- Udviklingen i sagen er faldet mig for brystet, for medborgerinddragelse ligger i det radikale DNA. Det vil vi være med til at styrke i den kommende byrådsperiode, lyder det.

Hverken Socialdemokratiet eller Nye Borgerlige har endnu taget stilling til en udskydelse af udbuddet.

Det er horribelt og forfejlet at tilplastre hele havnefronten med beton.

Jakob Lavrsen, byrådskandidat, Radikale Venstre
Nordeas planlagte byggeri - som det er aftalt mellem kommunen og banken og dens rådgivere uden at borgerne er blevet hørt, er ved at løbe ind i problemer. Det er nu tæt på et flertal i byrådet, der vil have området med ind i en samlet plan for dele af Aarhus Ø, inden de vil være med til at sætte grunden i udbud. Illustration: SHL
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce