Annonce
Aarhus

Flertal i byrådet støtter borgerne: Planer om højhus ved Nørreport må vente

Nordeas planlagte byggeri - som det er aftalt mellem kommunen og banken og dens rådgivere uden at borgerne er blevet hørt, er ved at løbe ind i problemer. Det er nu tæt på et flertal i byrådet, der vil have området med ind i en samlet plan for dele af Aarhus Ø, inde de vil være med til at sætte grunden i udbus. Illustration: SHL

Der er nu bredt politisk flertal for at sætte et planlagt erhvervsbyggeri på 12-14 etager ved Nørreport i bero.

AARHUS: Mandag kunne Århus Stiftstidende fortælle, at der tegnede sig et politisk flertal mod et planlagt Nordea-byggeri på havneområdet "Hængslet"ved Nørreport, og nu kan avisen slå fast, at flertallet er en realitet.

Processen om det mulige erhvervsbyggeri har stået på i omkring to år, og byggeriet tæller blandt andet et højhus på 12-14 etager. Borgerne har dog på intet tidspunkt været hørt, og både dét og højhusplanerne har skabt massive protester fra beboerne i området.

Også politisk har både plan og proces mødt modstand. Således har Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti samt Enhedslisten og SF allerede meldt sig klar til at udskyde udbuddet af grunden, indtil en samlet udviklingsplan for området har været i høring blandt borgerne og efterfølgende er vedtaget i byrådet.

Nu har også Radikale Venstre meldt ud, at partiet støtter en udskydelse, og dermed har modstanden tilsyneladende samlet et flertal i byrådet. I en mail til Århus Stiftstidende konstaterer den radikale byrådskandidat Jakob Lavrsen, at han har sikret opbakning fra partiets byrådsgruppe.

- Jeg har hele tiden været imod Nordeas mastodontbyggeri. Det er horribelt og forfejlet at tilplastre hele havnefronten med beton. Vi vil skabe en by for mennesker, hvor det er rart at bo og opholde sig. For mig som medstifter og aktivt medlem af Midtbyens Fællesråd er det naturligt og essentielt at inddrage borgerne - også i byudviklingen. Processen har mildest talt været udemokratisk, og det skal vi ikke finde os i, skriver han.

Byrådsmedlem for Radikale Venstre, Rabih Azad-Ahmad, bekræfter over for avisen, at han bakker op om Jakob Lavrsens holdning:

- Udviklingen i sagen er faldet mig for brystet, for medborgerinddragelse ligger i det radikale DNA. Det vil vi være med til at styrke i den kommende byrådsperiode, lyder det.

Hverken Socialdemokratiet eller Nye Borgerlige har endnu taget stilling til en udskydelse af udbuddet.

Annonce

Det er horribelt og forfejlet at tilplastre hele havnefronten med beton.

Jakob Lavrsen, byrådskandidat, Radikale Venstre
Nordeas planlagte byggeri - som det er aftalt mellem kommunen og banken og dens rådgivere uden at borgerne er blevet hørt, er ved at løbe ind i problemer. Det er nu tæt på et flertal i byrådet, der vil have området med ind i en samlet plan for dele af Aarhus Ø, inden de vil være med til at sætte grunden i udbud. Illustration: SHL
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce