Annonce
Aarhus

Flertal i byrådet vil droppe offentligt p-anlæg

Venstrefløjen har flertal for at pille offentlige parkeringspladser ud af boligprojekt i Latinerkvarteret.

Rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S) har et politisk flertal bag sig med beslutningen om at pille 82 offentlige parkeringspladser ud af et byggeprojekt i Borggade som omtalt på forsiden af avisen.

I forvejen er Enhedslisten og SF imod parkeringsanlægget.

»Vi er glade for, at rådmanden er kommet til fornuft og følger i Bernhard Jensens ånd om at bevare og passe på Latinerkvarteret,« siger Peter Hegner Bonfils.

Annonce

Bernhard Jensen var borgemster i Aarhus i 1958-71 og kendt for at kæmpe imod bilismen og for at bevare og restaurere store dele af det gamle Aarhus.

»Det er superglædeligt, at de offentlige parkeringspladser nu pilles ud af projektet. Det vil belaste Latinerkvarteret at presse et parkeringshus derind og det vil give alt for meget trafik,« mener Peter Hegner Bonfils.

Han håber nu, at rådmanden også vil kikke kritisk på bygningshøjden og fortætningen i projektet, som han finder alt for stor.

Kristian Würtz (S) siger selv, at han ikke vil skabe en ny Østergade. Og rådmanden peger på, at der samlet nu er flere end 800 p-pladser i nærområdet.

»Derfor er 82 nye p-pladser i Borggade ikke afgørende. Der er parkeringsmuligheder i Navitas, i Magasin og ved Arkitektskolen. Og p-anlægget i Dokk1 åbner til sommer. Vores bedste pladser og gader skal bruges til det, de er bedst til: Til byliv. Ikke til trafik og parkering.«

Det er Jan Ravn Christensen (SF) tilfreds med.

»Jeg er virkelig glad for at høre, at rådmanden lytter, og det er et stort cadeau til borgerne, der har peget på den kvalitet området har. Løsningen på mobilitetsproblemerne er ikke at få flere biler ind i midtbyen. Vi kan ikke have, at den sander til i biler,« siger Jan Ravn Christensen.

Hos de to borgerlige partier Venstre og Konservative er der dyb undren over rådmandens beslutning.

Både Gert Bjerregaard (V) og Steen Stavnsbo (K) ærgrer sig over Socialdemokraternes beslutning.

»Fakta er, at vi mangler parkeringspladser i midtbyen. Og vi tror ikke, at færre vil køre rundt og rundere efter pladser, fordi der ikke kommer et underjordisk p-anlæg i Borggade. Det her er en enestående mulighed for at få netto 82 ekstra parkeringspladser, men det går vi glip af med rådmandens indstilling,« siger Gert Bjerregaard.

Steen Stavnsbo er enig.

»Det er dødærgerligt, at man ikke benytter sig af lejligheden til at få de ekstra pladser. Og det er ærgerligt, at rådmanden på den måde kaster sig i støvet for små lobbygrupper.«

Steen Stavnsbo peger på, at der i planen er tale om, at bilisterne kun kan køre ind til p-anlægget under jorden via Borggade og ud via Paradisgade.

»Så de vil ikke ligge og køre rundt i hele kvarteret.«

Modsat har kritikerne hævdet, at bilisterne også kan søge ind gennem Sct. Olufs Gade og Graven frem til Borggade, og at det vil give trafik ind gennem Latinerkvarteret.

For Steen Stavnsbo er det afgørende, at byen får flere parkeringspladser til at imødegå en voldsom stigning i trafikken.

»Og rådmanden skulle hellere have nedlagt parkering i de små gader, og så sige ja til et p-anlæg. Det ville skabe et bedre flow. Det synes jeg han skulle overveje.«

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce