Annonce
Østjylland

Flintholm lever af byens nye ansigter

FGT og direktør Michael Flintholm har holdt til i Frichsparken i 11 år. Foto: Henrik Skov Anhøj

Hos telemarketingvirksomheden FGT i Åbyhøj er halvdelen af medarbejderstaben udlændinge. Det giver unikke muligheder i kampen om at kapre nye kunder til kunderne verden over.

»Jeg kunne ikke drive denne virksomhed fra Herning eller Ringkøbing, men i Aarhus er der nærmest ikke et land, som jeg ikke kan rekruttere en medarbejder fra.«

Annonce

Ordene tilhører Michael Flintholm, stifter og ejer af Flintholm Global Telemarketing - FGT - på Søren Frichs Vej i Åbyhøj. En virksomhed, som gennem 11 år har specialiseret sig i at finde nye kundepotentialer for lokale, regionale og globale firmaer og koncerner på verdensmarkedet, og her spiller FGTs udenlandske medarbejderes kendskab til sprog, kultur, stik og brug i den del af verdenen, som de oprindeligt kommer fra en afgørende rolle.

Det gælder for eksempel, når Grundfos skal sælge pumper i Kina, Columbia eller Australien, eller når kosmetikgiganten L'oréal bestiller en produktundersøgelse blandt 26.000 frisørsaloner i Norden.

»Telefonen er vores værktøj, og vi ringer altid på vegne af vores kunder, der typisk er danske eksportvirksomheder, Det er ikke telefonsalg i traditionel forstand, men ofte er der tale om research for at identificere nye kundeområder,« forklarer Michael Flintholm.

På en måned har han i gennemsnit 65-70 telemarketingmedarbejdere på lønningslisten. Der er ikke tale om en fastansat stab, men freelancere som bliver hyret ind alt efter hvilket projekt, der er tale om, og hvor i verden et produktpotentiale skal undersøges nærmere.

»Mange af vores medarbejdere er kun i byen i kortere tid, eller også er de flyttet hertil sammen med en ægtefælle, der har fået arbejde her. Vi nyder også godt af, at Aarhus er en studieby med mange forskellige nationaliteter, og for mange er vi også en vej ind på det danske arbejdsmarked. En måde at få den første erhvervserfaring på her i landet,« fortæller Michael Flintholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

AGF

AGF-cheftræner roste unge som gamle efter test-sejr over Viborg

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];