Annonce
Navne

Flittigt skrivende præst til nyt embede

Juma Nellemann Kruse skifter til Trige-Ølsted-Spørring Pastorat. Privatfoto

Cand. theol. og sognepræst Juma Nellemann Kruse, Skødstrup, 46 år, er ansat som sognepræst i Trige-Ølsted-Spørring Pastorat. Der er tale om en stilling som overenskomstansat sognepræst på halv tid. Han afløser sognepræst Lone Hindø, der er gået på pension efter at være fyldt 70 år.

Juma Nellemann Kruse har en omfattende virksomhed som forfatter til efterhånden talrige bøger, de fleste med teologiske emner. Han har blandt adskillige andre også udgivet en bog om Harry Potter og kristendommen samt rejsebeskrivelser og en novellesamling.

Han kommer fra en stilling som sognepræst i Ebeltoft-Dråby-Handrup og Ålsø-Hoed-Vejlby-Homå Pastorater, hvor han har været ansat i godt to år.

Juma Nellemann Kruse havde en uddannelse som civiløkonom bag sig, da han tog fat på at læse teologi ved Aarhus Universitet og blev cand. theol. i 1999. Som civiløkonom havde Juma Nellemann Kruse ansættelse i det private erhvervsliv, hvor han løste kommunikationsopgaver.

Han er gift med billedkunstner Tanja Nellemann Kruse, og de er forældre til seks sammenbragte børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce