Annonce
Aarhus

Flixbus åbner nye ruter: Rejs til Aalborg fra Aarhus for 39 kroner

Der skal nu kun være 75 kilometer mellem stoppene modsat 150 kilometer tidligere, og derfor har Flixbus udvidet deres rutenet med 38 ruter. Blandt andet én mellem Aarhus og Aalborg. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Fjernbusselskabet Flixbus udvider deres rutenet, og det betyder, at man fremover kan tage turen direkte fra Aarhus til Aalborg - eller omvendt - med én af de grønne busser.

AARHUS: Fra fredag 12. juli udvider fjernbusselskabet Flixbus deres ruter med 38 nye forbindelser, og det betyder blandt andet en ny rute mellem Aarhus og Aalborg.

En tur, der som udgangspunkt koster 39 kroner. Priserne hos Flixbus er dynamiske, og det betyder, at jo tidligere du booker din billet, jo bedre pris kan du få den til.

Ruten er oplagt for studernede, der studerer i Aalborg, men bor i Aarhus eller omvendt. Men også pendlere, folk der har familie i det nordjyske eller andre, der har lyst til at opleve Danmarks fjerdestørste by, kan nu transportere sig til byen med busselskabet.

- Vi har glædet os meget til at åbne de nye forbindelser og udvide rutenetværket, siger Lotte Rystedt.

De nye ruter er kommet til på baggrund af en lovændring, der tillader fjernbusser at køre på strækninger med ned til 75 kilometer mellem stoppene. Førhen skulle afstanden være det dobbelte eller også skulle bussen som minimum krydse Storebælt eller mere end to trafikselskabsgrænser.

- Vi er glade for, at vi med den nye lovgivning kan give passagererne endnu bedre muligheder for at rejse grønt rundt i landet, har Lotte Rystedt tidligere sagt i forbindelse med lovændringen.

Den nye rute kører alle ugens dage med flere afgange om dagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce