Annonce
Sport

Bears leverede et forunderligt comeback i europæisk kvartfinale

Ryan Evans og Bakken Bears tager en føring på ét point med til Tyskland i næste uge. Foto: Kim Haugaard
Bedst som det lod til, at Bakken Bears havde mødt sine overmænd i Europa, leverede århusianerne et flot comeback mod s.Oliver Würzburg og er i den grad i live før returkampen i Tyskland om en uge.

BASKETBALL: Man kan måle lydniveau på mange måder. I Vejlby-Risskov Hallen er det en god tommelfingerregel, at når trommehinderne begynder at slå ved hvert taktfaste "Bakken-råb", så er hjemmeholdet ved at nå langt i en europæisk turnering.

Onsdag spillede Bakken Bears og s.Oliver Würzburg den første kvartfinale i FIBA Europe Cup. Og det blev en ganske fornøjelig omgang.

Ikke mindst på grund af de 1.800 tilskuere, der skabte en fantastisk stemning.

Tænk sig at have et arbejde, hvor det hele koger og syder hver gang du dunker bolden i gulvet. Og hvor hallen eksploderer når bold møder nylon-net. Det er i sådanne rammer, at sport skal spilles.

Og spillerne så da også ud til at nyde at være dernede i rampelyset. Hjemmeholdet mest i anden halvleg.

Fordi her fik de lukket ned i forsvaret og holdt det tyske Bundesligahold på blot 27 point. Og dermed kunne Michel Diouf og kompagni kradse sig tilbage i kampen. De havde været bagud med 11 point i første halvleg, men endte med at vinde med en enkelt pind.

Dermed er det hele fuldstændigt åbent inden onsdagens returkamp i det sydtyske.

Annonce

FIBA Europe Cup, kvartfinale

  • Bakken Bears - s.Oliver Würzburg 76-75
  • Periodecifre: (19-17), (21-29), (24-17), (12-12)
  • Bears: Tobin Carberry 15, Michel Diouf 13, Tylor Ongwae 11, Ryan Evans 10, Ryan Martin 8, Darko Jukic 7, Dayden Dalton 7, Adama Darboe 5
  • Würzburg: Devin Oliver 17, Jordan Hulls 13, Xavier Cooks 12, Florian Koch 7, Gabe Olaseni 7, Mike Morrison 6, Skyler Bowlin 5, Cameron Wells 4, Joshua Obiesie 4
  • Rebounds: Bears 39, Würzburg 44
  • Tilskuere: 1.800 i Vejlby-Risskov Hallen
  • Returkampen spilles i Tyskland på onsdag

Rundtossede bjørne

Faktisk er det lidt af et mysterium, hvordan Bakken Bears endte med at vinde kampen onsdag aften.

Fordi Bundesligaholdet var gode. Rigtig gode. De fordelte bolden godt. De havde en uhyggelig præcision bag treeren især i første halvleg, og de stjal væsentligt flere rebounds end hjemmeholdet. Det er generelt en opskrift på at vinde basketballkampe.

- Det var et hold af høj kaliber. De er ikke nemme at spille imod. Og vi så også en lille smule rundtossede ud i første halvleg. På en eller anden mirakuløs måde var vi kun bagud med seks point ved pausen, selvom vi var efter i samtlige statistikker.

- Vi ændrede forsvarstaktik i pausen og jeg må sige, at spillerne tog det til sig. Dermed fik vi styret anden halvleg fint. Fjerde periode var lidt skuffende, selvom det var spændende. 12-12 er ikke skarpt nok, sagde Bakken Bears' head coach Steffen Wich.

Og det der med at være rundtosset kunne point guard Tobin Carberry bekræfte.

- Det var en hård kamp. Jeg må give deres hold stor kredit. Det er altså solide! Det er svært at forklare, men de gør alt godt og involverer alle på holdet hele tiden.

Er det den bedste modstander, I har været oppe imod?

- Holdmæssigt, ja. Men individuelt vil jeg sige nej. Men det skal ikke misforstås, fordi de har stadig rigtig gode spillere, siger Tobin Carberry.

Han blev topscorer for Bakken Bears med 15 point i 76-75-sejren.

Desværre for århusianerne, så var det ikke engang den bedste udgave af Würzburg-holdet, Aarhus fik at se. I hvert fald ikke hvis man skal tro deres amerikanske point guard Skyler Bowlin.

- Personligt synes jeg ikke, at vi spillede særligt godt. Og Bakken havde en stor skyld i det. De udnyttede vores svagheder. Det skal vi have kigget på til returkampen. Og personligt kom jeg i fejlproblemer, hvilket var meget frustrerende, sagde Bowlin, der med en fortid i Horsens havde en lille skare af normalt gule klædt i rødt som heppekor på tilskuerpladserne.

Selvom Bakken Bears vandt første sæt, venter der en stor udfordring på onsdag.

- Vi havde en god kamp i Israel og vi har bevist, at vi kan være med på udebane. Forhåbentligt kan vi gøre det samme i Tyskland. Vi er et godt hold og der er mange spillere fra forskellige sider, der byder sig til, sagde Carberry.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce