Annonce
Aarhus United

Flot comeback: Super målvogter vendte truende nederlag for Aarhus United

Den svenske målvogter reddede ikke en bold i første halvleg, men fik varmen i anden halvleg og pillede modstanderne fra Silkeborg-Voel gang efter gang. Arkivfoto: Kim Haugaard
Spændingen var i top, da Aarhus United tog imod Silkeborg-Voel på hjemmebane. Især den svenske målvogter Nora Persson, og den norske to-håndsspiller, Line Ellertsen, spillede en glimrende kamp og fik vendt et truende nederlag til århusianerne.
Annonce

HÅNDBOLD: Der var på forhånd lagt op til en kamp, der kunne være en tidlig indikator på de to holds sæsoner, da Aarhus United mandag tog imod gæsterne fra Silkeborg-Voel.

Begge hold havde før mandagens kamp vundet to ud af tre kampe i sæsonen og ville med en sejr kunne markere sig som en tidlig kandidat til de eftertragtede slutspilspladser, som begge hold gerne vil kæmpe med om denne sæson.

Aarhus United har startet sæsonen stærkt med en sejr i seneste runde mod Horsens, der også med al sandsynlighed vil være en konkurrent om slutspilpladserne denne sæson. Mandag skulle de igen forsøge at få skovlen under konkurrenterne fra Silkeborg-Voel.

Annonce

Ikke-eksisterende målvogtere

Kampen blev fløjtet i gang i en nogenlunde "coronafyldt" hal, der ikke må fyldes helt, men hvor der var nok tilskuere til at skabe en god stemning i den lille hal.

Holdende startede jævnbyrdigt nogle mål frem og tilbage. Silkeborg-Voel fik dog hurtigt slået et lille hul på to-tre mål, som på trods af ikke-eksisterende målmandsspil fra Aarhus Uniteds to svenske målvogtere ikke blev større end en 12-10 føring ved pausen.

Kun en redning i hele første halvleg præsterede de to svenskere i Aarhus Uniteds mål. Den redning stod førstevalget Martina Thörn for, før hun blev skiftet ud med Nora Persson midt i første halvleg. Lige lidt hjalp udskiftningen, da Persson ikke fik fingerene i en eneste bold.

Aarhus Uniteds stærke forsvar og flot spil fra den norske to-håndsspiller Line Ellertsen, der smækkede fire ud af seks skud ind med begge hænder, holdte århusianerne med i kampen.

Annonce

Flot comeback

Anden halvleg startede med fire tiltrængte redninger i streg fra Nora Persson i Aarhus United målet. Lige lidt hjalp det, da Aarhus United ikke kunne få bolden i kassen mere end to gange de første otte minutter.

Aarhus Uniteds stærke forsvar fra første halvleg smuldrede store dele af i anden halvleg. Det ellers forbedrede målmandsspil fra Nora Persson i målet kunne ikke forhindre Silkeborg-Voel i at have en tre-måls føring med 10 minutter igen.

Håndboldliga

Aarhus United - Silkeborg-Voel KFUM 20-20 (10-12)

Aarhus United:Line Ellertsen 6, Marielle Martinsen 4, Mathilde Neesgaard 2, Charlotte Mikkelsen 2, Line Berggren Larsen 2, Annika Meyer 2, June Bøttger 1, Emma Mogensen 1

Silkeborg-Voel KFUM: Jane Schumacher 6, Julie Jensen 4, Mathilde Kristensen 4 

Udvisninger:  Aarhus United 0, Silkeborg-Voel KFUM 4

Redningsprocenter: Aarhus United - Martina Thörn 12.5 %, Nora Persson 46 %. Silkeborg-Voel KFUM - Stine Aagaard 44 %

Stillingen undervejs: 3-4, 5-7, 10-12, 13-15, 16-19, 20-20

Men så skete der noget. Aarhus Uniteds forsvar kom lidt tættere på modspillerne, og Nora Persson pillede bold efter bold. Samtidig fik århusianerne gang i scoringerne og med et minut tilbage stod det lige 20-20.

Silkeborg-Voel havde bolden efter en timeout, men mistede den efter passivt spil, hvilket gav Aarhus United chancen for at stjæle sejren efter at have været bagud hele kampen. Desværre blev den sidste chance spildt og kampen endte uafgjort - et flot comeback efter omstændighederne.

Aarhus United spiller næste gang på hjemmebane mod Randers den 16. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce