Annonce
Livsstil

Flot og vellydende: "Mamma Mia 2" er for fans af etteren

UHD: Fem år efter den oprindelige "Mamma Mia" møder vi Sophie på ny. Hun står for at skulle genåbne Hotel Bella Donna - og for at lære endnu mere om sin mors fortid. Den oprindelige "Mamma Mia" var ikke nogen åbenbaring for undertegnede, selvom musikken var god. Er man fan af den første film, vil den seneste også være et hit - da historien er mindst lige så god, rollelisten har fået et imponerende nøk op, og Abbas musik fortsat er fremragende.

"Here We Go Again" er allerede i 1080p en flot film, men den fortjener opgraderingen til UHD og ikke mindst Dolby Vision samt HDR-10. Den græske ø Kalokairis mange farver eksploderer på skærmen, og både natur og bygninger står knivskarpt. Hvad end de kan lide det eller ej, gør den høje detaljegrad sig også bemærket i dem mange close-ups, hvor de aldrende skuespilleres ansigtsfurer står tydeligt.

"Mamma Mia" har et Dolby Atmos-soundtrack, og selvom stereo er alt rigeligt til denne type film, bliver de ekstra kanaler faktisk benyttet ganske fint. Ekstra-materialet byder på en masse sing-a-longs, udvidede versioner af enkelte sange og nogle dokumentarer om den rejse, ikke mindst Sophie har været ude på i løbet af de to film.

"Here We Go Again" er en flot og vellydende UHD-udgivelse, med alt det ekstra-materiale fans kunne ønske sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce