Annonce
Østjylland

Flugtbilist kørte over for rødt, endte i en blindgyde og blev løbet op af politiet

Arkivfoto

Horsens: En 29-årig mand fra Brædstrup kunne ikke løbe fra en politipatrulje, da han efter en biljagt gennem Horsens i nat forsøgte at stikke af fra politiet til fod.

Før anholdelsen på p-pladsen bag rådhuset blev den 29-årige spottet af politipatruljen, da han kom kørende i Horsens' midtby.

- Bilisten ønskede ikke at stoppe, selvom han blev bedt om det, og derfor satte patruljen efter ham. Jagten varede omkring 12 minutter, hvor bilisten bl.a. kørte over for rødt lys flere gange, før han kørte ind i en blindgyde på Rådhustorvet, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi.

Selvom bilen nu var endt i en blindgyde, havde den 29-årige stadig ikke lyst til at tale med politiet, så han forsøgte at stikke af til fods. Han blev dog indhentet af betjentene på p-pladsen bag rådhuset, hvor han blev anholdt kl. tre.

Hans efterladte bil var i mellemtiden trillet ind i en betonafspærring på Rådhustorvet og har fået buler, oplyser Poul Steffensen.

Den 29-årige er nu sigtet for at have kørt bil i påvirket tilstand, for at være stukket af fra politiet og for i mindst tre tilfælde at have kørt over for rødt lys i området omkring Gasvej, Niels Gyldings Gade, Høegh Guldbergs Gade og Grønlandsvej. Derudover er han tidligere frakendt retten til at køre bil, oplyser Poul Steffensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce