Annonce
Udland

Fly kan igen lette og lande i Hongkong efter demonstrationer

Tyrone Siu/Reuters
Efter at demonstranter har protesteret i lufthavnen i flere dage, måtte lufthavn i Hongkong mandag aflyse fly.

Lufthavnen i Hongkong genoptager flyvningerne tidligt tirsdag morgen lokal tid.

Det oplyser lufthavnsmyndighederne i Hongkong, skriver nyhedsbureauet AFP.

Myndighederne aflyste mandag eftermiddag og aften alle fly, der skulle lette og lande i lufthavnen.

Det skete, efter at demonstranter havde protesteret i lufthavnen fire dage i træk.

Men omkring klokken seks tirsdag morgen lokal tid - hvilket svarer til lidt over midnat natten til tirsdag dansk tid - oplyser lufthavnsmyndighederne, at de første fly ventes at lette og lande inden for en time.

- Vi har genoptaget indtjekningen, siger en talsmand for lufthavnen, der er en af verdens travleste.

Der er tirsdag morgen kun få af de flere end 5000 personer, der mandag demonstrerede i lufthavnen, tilbage i bygningen.

De har gradvist forladt lufthavnen i løbet af mandag aften og natten til tirsdag - uden indblanding fra politiet.

Demonstranterne har dog varslet, at de vil vende tilbage til lufthavnen i løbet af tirsdagen.

Mens hovedparten af demonstranternes bannere og skilte er blevet taget ned, er deres graffiti i lufthavnen ikke blevet fjernet.

På væggene står der flere steder "øje for øje", som er et slogan, demonstranterne bruger med henvisning til, at en kvinde har mistet synet på sit ene øje, efter at en demonstration søndag endte med voldelige sammenstød.

De seneste ti uger er politiet og demonstranter flere gange stødt sammen i Hongkong, hvor voldsomme protester fortsætter ufortrødent.

De igangværende demonstrationer begyndte, da borgerne i Hongkong protesterede over et nyt lovforslag. Det ville gøre det muligt at udlevere borgere fra Hongkong til retsforfølgelse i Kina.

Hongkongs regeringsleder, Carrie Lam, har erklæret lovforslaget for skrottet. Men demonstranterne er utilfredse med, at hun ikke formelt har trukket det tilbage. Mange kræver også, at Lam træder tilbage.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fiskerihavnen er til liv og fiskeri – ikke langtidsparkering

Det er ikke noget mere trist, end når vi mister nogle af de unikke miljøer, vi har i byen. Kommunen har ændret reglerne for parkering på havnen, så området kan slippe for bilister, der kommer og stiller bilen i otte timer. Og det er en god idé. Fiskerihavnen skal ikke være til opmagasinering af transportmidler, men et sted, hvor der kan skabes liv og drives forretning til glæde for alle århusianere. Men når de to konkurrerende fiskehandlere på Fiskerivej i samme ombæring står sammen og råber op om, at de nye regler er skadelige for deres forretning, blandt andet fordi man samtidigt fjerner flere af pareringpladser på Fiskerivej for at give plads til cyklister, så er det også en vigtig pointe. Hvis der ikke længere kan være havnerelateret virksomhed på havnen, så er iveren efter at vækste og gøre byen til en cykelby kommet for vidt. P. Clausens Fiskehandel og Havnens Fiskehus er institutioner i Aarhus, og man flytter ikke bare virksomheder, der larmer og lugter til et andet sted i byen. De skal ligge på havnen, og derfor er det glædeligt, at blandt andre Venstres Hans Skou er gået ind i sagen for at sikre, at der fortsat kan drives forretning på Fiskerihavnen. Siden er der gået politisk forvirring og en slags mudderkastning i den mellem de to rådmænd, (for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) og for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R)), som ikke kan blive enige om, hvem der har ansvaret for, at de nye regler i første omgang gik igennem. Det er heller ikke det væsentligste. Det er i stedet, at der bliver lavet en ændring, så man både slipper for pendlerne samtidigt med, at man gør stedet attraktivt for fiskehandlernes kunder, for Havnens Varmestue og for de to restauranter på Fiskerivej. Forleden var det netop Venstres Hans Skou og Bümyamin Simsek, der sikrede, at en populær vinhandler på Kystpromenaden kunne blive, selvom planerne var, at deres bygning skulle rives ned og erstattes af noget nyt. På den måde sikrede de et sted, der giver havnen liv. Lad os håbe, de gør det samme med parkeringsituationen på Fiskerivej.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce