Annonce
Debat

Flygtninge skal i arbejde: Jeg har skrevet statsministerens ord ind i min lommebog

"Statsminister Mette Frederiksen udtalte på Kommunernes Landsforenings topmøde 18. marts, at der skal flere flygtninge i arbejde, og at der er arbejdspligt for alle, som kommer til Danmark. Det lyder godt for et medlem fra Dansk Folkeparti. Det er noget, som Dansk Folkeparti har kæmpet for i de 25 år, som partiet har eksisteret", skriver Knud N. Mathiesen. Arkivfoto: Bax Lindhardt

DEBAT: Statsminister Mette Frederiksen udtalte på Kommunernes Landsforenings topmøde 18. marts, at der skal flere flygtninge i arbejde, og at der er arbejdspligt for alle, som kommer til Danmark.

Det lyder godt for et medlem fra Dansk Folkeparti. Det er noget, som Dansk Folkeparti har kæmpet for i de 25 år, som partiet har eksisteret. Det er noget, jeg vil skrive ind i min lille lommebog og holde Socialdemokratiet op på, nu og i fremtiden, det kommer også til at gælde Socialdemokratiet i Aarhus Kommune.

Som byrådsmedlem i Aarhus har jeg gang på gang stillet spørgsmål om at få vores kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Vi har desværre en stor del af vores kontanthjælpsmodtagere, som er af anden etnisk herkomst, og der er flere hundrede, som har været på kontanthjælp i mere end 10 år. Det kan vi ikke være bekendt - sløseri af værste skuffe.


Ros til statsministeren, men statsministeren skal være klar over, at Dansk Folkeparti vil holde statsministeren op på den udtalelse, og som tidligere nævnt er det skrevet ind i min lommebog.


Vi skal have disse mennesker ud på arbejdsmarkedet, det kan være job i kommunens tjeneste som en begyndelse, som vi i Dansk Folkeparti har foreslået op til flere gange. Nu får vi opbakning af statsministeren, at vi skal havde disse mennesker ud fra deres bopæl og i arbejde, som formentlig alle kan være enige om vil være godt for den enkelte.

Det har Socialdemokratiet ikke villet være med til, der kommer undskyldninger og forklaringer i store mængder. Socialdemokratiet har haft borgmesterposten i Aarhus i rigtig mange år, og det er vel ikke forkert at sige, at på det her område har man kikset totalt - på hele flygtninge- og integrationsområdet - for ikke at få disse mennesker lært dansk og få dem i arbejde.

Vi har mennesker, der har været i Danmark i over 20 år, som ikke kan tale og forstå dansk og skal have tolk på. Det er ikke godt nok. Nu er der kommet en statsminister, som vil noget andet, og det går jeg selvfølgelig ud fra, at det vil man også være med til i Aarhus. Som statsministeren så rigtigt sagde, vi har alt for mange flygtninge, som ikke er i arbejde.

Jeg kan garantere, at Dansk Folkeparti her i Aarhus meget gerne vil være med til at skabe et flertal på det her område. Og det er jeg sikker på, at det vil Dansk Folkeparti også på Christiansborg, for en ting er sikker: Mette Frederiksen skal have et andet flertal, for det flertal, som hun arbejder med i dag, får hun formentlig ikke med til disse her tiltag, som er tvingende nødvendighed.

Ros til statsministeren, men statsministeren skal være klar over, at Dansk Folkeparti vil holde statsministeren op på den udtalelse, og som tidligere nævnt er det skrevet ind i min lommebog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce