Annonce
Aarhus

Flying Superkids flyver mod sit 50 års jubilæum

Flying Superkids er nu tilbage i den århusianske hjemby, hvor det hele startede tilbage i 1967. I år kan de fejre 50 års jubilæum. Foto: Jens Thaysen

Der er gymnastik på programmet den næste uge, når Flying Superkids er tilbage med otte nye forestillinger i Aarhus. I år er det 50 år siden, at de populære gymnastikforestillinger startede. Og selvom superbørnene optræder hvert år, bliver kore

Annonce

AARHUS: For 50 år siden startede det, der i dag er kendt som Flying Superkids. De startede med at være 20 gymnastikpiger. 50 år senere er de 400 - og både piger og drenge. Heraf er de 55 gymnaster, som er med i Flying Superkids og rejser land og rige rundt for at optræde.

Vi skal helt tilbage til 1967, hvor Uwe Godbersen startede det gymnastikhold, som i dag har udviklet sig til at blive Flying Superkids. Interessen var dengang stor - og 50 år efter er interessen der stadig.

Nu er det blandt andet hans sønner, Lars og Svend Godbersen, der står for Flying Superkids, og som har fulgt udviklingen sæson efter sæson.

- Min bror og jeg har selv reflekteret over, hvad der er sket gennem årene. Selvfølgelig er det blevet større, og vi har fået et kæmpe telt og lysshow. Men essensen er i høj grad den samme, som for 50 år siden. Det handler om, at vi har nogle børn, der synes, det er fedt at gå til gymnastik, og som elsker at optræde. Det er hovedessensen, at vi kan mærke børnenes glæde, fortæller Svend Godbersen.

Vi skal hele tiden sørge for, at der er noget nyt og anderledes at vise frem til hver sæson. Det er hvert år en udfordring. Vi kan ikke innovere mere over en vejrmølle, end hvad den i forvejen er. Grundideerne i showet er det samme, og børnene vier nogle af de ting, man lærer, når man går til gymnastik.

Svend Godbersen, medleder af Flying Superkids

Fakta om FLying Superkids

I år kan Flying Superkids fejre 50 års jubilæum.Murermester og ingeniør Uwe Godbersen startede i 1967 et gymnastikhold med 20 piger.

I dag er der 400 børn og unge der er med i Flying Superkids.

Børnene spænder aldersmæssigt fra syv til 20 år.

Svend Godbersen står for koreografien til de shows, Flying Superkids tager rundt og optræder med. Hvert år skal der noget nyt i spil, og det kan til tider være en udfordring. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Hvert show er en udfordring

Det er Svend Godbersen, der står for koreografien til de 55 superbørn, som springer rundt på både trænings- og scenegulvet.

Det er vigtigt, at hver sæson har noget nyt at byde på - og det gør koreografien til en udfordring.

- Det er Svend, der har ansvaret for at gøre forestillingen attraktiv for publikum. Det er det ultimative ansvar. Vi har gæster, der kommer igen og igen, og derfor er det vigtigt, at showet varierer, så folk ikke oplever to Flying Superkids show, der er ens, siger direktør Lars Godbersen, som står for billetsalget.

Over vinteren bliver tid og kræfter derfor brugt på at tænke nyt og lave nogle mere skæve numre. Et tidligere nummer har indeholdt segboards, som børnene lavede gymnastik på.

- Vi skal hele tiden sørge for, at der til hver sæson er noget nyt og anderledes at vise frem. Det er en udfordring. Vi kan ikke innovere mere over en vejrmølle, end hvad den i forvejen er. Grundideerne i showet er de samme, og børnene viser nogle af de ting, som man lærer, når man går til gymnastik. Og så sørger vi for at blande gymnastikken med nogle mere skæve numre, fortæller Svend Godbersen.

Torsdag og fredag op til forestillingerne var der om eftermiddagen træninger i paladsteltet foran Bilka i Tilst. Foto: Jens Thaysen
Annonce

50 år med højt tempo

Første gang Århus Stiftstidende nævnte De Flyvende Aarhus Gymnaster - som Flying Superkids hed dengang - var i 1988. Her optrådte de i Aarhus med alt fra sahara-disko, aerobics, showdance, folkedans, sjipning, spagat, flikflat og akrobatiske spring.

Det meste er stadig på programmet 50 år efter - dog ikke folkedans.

- Selve ideen med at blande gymnastik med noget mere utraditionelt er der stadig. Det lever i den grad videre i min fars grundidé om, at gymnastik ikke nødvendigvis skal være så højtideligt, siger Svend Godbersen.

Lørdag 19. august er der premiere på forestillingen i jubilæumsåret. Otte gange optræder Flying Superkids i deres hjemby Aarhus - med et tætpakket paladstelt. Når sæsonen er ovre har godt 55.000 gæster været forbi og set showet i Danmark i deres jubilæumsår.

I palads-teltet er der plads til 1.000 publikummer. I jubilæumsåret kommer Flying Superkids til at optræde for omkring 55.000 rundt i Danmark. Foto: Jens Thaysen
Der er 55 gymnaster med på Flying Superkids-holdet. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce