Annonce
Kultur

Flyttedag: Ovartaci takker af i Risskov

4. november er sidste chance for at se Museum Ovartacis særudstilling "Overgang", der er den sidste i lokalerne i Risskov. Her kunstner Kim Grønborg, som er en af udstillerne. 2. og 4. november akkompagneres udstillingen af musikalske indslag. Foto: Axel Schütt

Snart er det absolut sidste chance for at opleve Museum Ovartaci i de gamle rammer på det psykiatriske hospital i Risskov.

RISSKOV: Om kort tid lukker Museum Ovartaci i de oprindelige rammer på Psykiatrisk Hospital i Risskov, hvor museet har sidste åbningsdag søndag 4. november.

Herefter bliver museets genstande fragtet til det tidligere Lærlingehjemmet på Katrinebjergvej 81 i det nordlige Aarhus, hvor museet vil være klar til at invitere publikum inden for i de nye omgivelser i marts 2019.

Men adressen på Katrinebjerg er kun midlertidig. Museet er tænkt ind i en plan for den gamle journalisthøjskole på Olof Palmes Allé, som efter en omfattende ombygning formentlig skulle være klar til indflytning i 2020.

Ovartacis værker pakkes ned og får nyt hjemsted på Lærlingehjemmet på Katrinebjerg. Her åbner Museum Ovartaci til marts 2019. Foto: Museum Ovartaci

Musik i underjordiske gange

Epoken på Psykiatrisk Hospital i Risskov bliver sluttet af med et udvidet program.

Fredag 2. november kl. 18 tager guitarduoen Thief on the roof publikum med på en musikalsk rundvisning ved seks udvalgte værker i kunstmuseet.

Søndag 4. november kl. 15-16 er sidste mulighed for at opleve særudstillingen "Overgang" i de gamle lokaler.

"Overgang" eksperimenterer med museets praksis for dialog om psykisk sårbarhed gennem kunst, og der vises værker af blandt andet Maria Lepistö, Casper-Malte Augusta og Barkosina Hanusova.

Udstillingen rundes af med en koncert i tunnellerne under det gamle hospital af lydkunstnerne Lil Lacy og William Kudahl.

De fortæller her om deres tanker med koncerten:

- Vi har opbygget en interesse for akustikken og oplevelsen af at være i det underjordiske gangsystem under det psykiatriske hospital i Risskov. Projektet er en lydlig undersøgelse af stedets arkitektur, som bliver undersøgt gennem musik, komposition og field-recording. Rummenes resonans og prægning af lydkilden danner udgangspunkt for kompositionerne, lyder det i en pressemeddelelse.

Det er gratis at deltage, og man møder bare op på museet i Risskov.

Lærlingehjemmet på Katrinebjergvej 81 i Aarhus N., bliver Museum Ovartacis nye midlertidige base. Her skal museet være til 2020, hvor museet formentlig kan rykke ind på den gamle journalisthøjskole på Olof Plames Allé. Foto: Museum Ovartaci
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce