Annonce
Østjylland

Flyttedag på hospitalet: De medicinske sengeafsnit rykkes til nye lokationer

To medicinske afsnit på Regionshospitalet flytter midlertidigt til nye lokationer i forbindelse med den forestående renovering af hospitalets store sengetårn. Arkivfoto: Morten Marboe
Med godt en uges mellemrum flytter hospitalets medicinske sengeafsnit 1 og 2 til nye placeringer. Udflytningen giver plads til en renovering af hospitalets sengetårn.

Horsens: 54 medicinske senge og otte daghospitals-pladser vil i løbet af den næste halvanden uge flytte ud af de to øverste etager i hospitalets højhus og ind på nye lokationer. Det oplyser Regionshospitalet Horsens i en pressemeddelelse.

Medicinsk Sengeafsnit 1 tog tirsdag 17. september hul på flytningen fra plan 7 til plan 4 i højhuset. Patienter og besøgende skal fortsat gå efter destination A8 for at komme til afsnittet.

Medicinsk Sengeafsnit 2 flytter onsdag 25. september fra plan 6 i højhuset til plan 1 i det nye hospitalsbyggeri Nye Nord. Patienter og besøgende til afsnittet vil fremover skulle gå efter destination B1.

Begge udflytninger skal gøre plads til renovering af hospitalets store sengetårn, hvor renoveringsarbejdet forventes at gå i gang sidst på efteråret.

De medicinske sengeafsnit flytter tilbage til deres oprindelige lokationer, når renoveringen er gennemført. Medicinsk Sengeafsnit 1 flytter efter planen tilbage i midten af 2020, mens Medicinsk Sengeafsnit 2 forventes at flytte retur i løbet af efteråret 2022.

Hospitalet oplyser, at alle indkaldelsesbreve, skiltning, oversigtskort med mere løbende bliver rettet til, så patienter og pårørende fortsat guides til det rigtige sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce